• Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
  • Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı
Çorlu Güncel

Hayat Boyu Öğrenme Haftası İlk Kez Kutlandı

  • 03 Haziran 2021
  • 1070 Kez Okundu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Hayat Boyu Öğrenme Haftası Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle açılışı yapıldı. Açılışı yapılan Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nda birbirinden renkli görüntüler oluştu.



Çorlu Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan, okul müdürleri, çok sayıda kursiyer ve öğrenci velisi katıldı. Halk Eğitimi Merkezi’nin folklor gruplarının gösterileri katılımcılardan tam not aldı. Programda Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin hazırladığı serginin açılışı da yapıldı. Protokol üyeleri kursiyerlerin hazırladığı sergiyi gezdi.
“795 KURS ÇEŞİDİYLE BİR YILI GERİDE BIRAKTIK” 
Açılışın ilk konuşmasını Çorlu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Gülen yaptı; “01-07 Haziran Hayat Boyu Öğrenme Haftasında ilk kez kutladığımız etkinliğimizde Çorlu Halk Eğitimi Merkezi olarak kurslarımız hakkında kısaca bilgi vermek istiyorum. 795 kurs çeşidiyle 17121 Kursiyer olmak üzere genel kurslar başlığı altında 138 kurs, 2150 kursiyer;  mesleki kurslar başlığı altında 625 Kurs, 14748 kursiyer ile bir yılı daha geride bıraktık. 2022 yılına geldiğimizde hedefimiz 20000 kursiyere ulaşmak olacaktır.  Okuma – Yazma kurslarımız kapsamında 1 Eylül 2020 ‘den 01 Haziran 2021 tarihleri arasında 32 Kurs açmış olup,157 Kadın,66 Erkek olmak üzere 223 kursiyerimiz  eğitim alarak 170 kursiyerimiz belge almaya hak kazanmıştır. Biz Çorlu Halk Eğitimi Merkezi Olarak Tekirdağ ilimizde ses getirecek çalışmalar yapmak istiyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini esirgemeyen Kaymakamımıza,  İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 
“HAYAT BOYU ÖĞRENME KAPSAMINDAKİ KURSLARIMIZI ÖNEMSİYORUZ”
Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın açılış töreninde ikinci konuşmayı Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan yaptı; “Hayat Boyu Öğrenme Haftaları tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde ve ilçemizde Halk Eğitim Merkezleri’nde kutlanmaya devam ediyor. Çorlu Halk Eğitim Merkezimiz Türkiye’de en fazla kurs açan en fazla kursiyere hitap eden Halk Eğitim Merkezleri içerisinde yer alıyor. Hayat Boyu Öğrenme kapsamındaki kurslarımızı çok önemsiyoruz. Herkes için her yerde eğitim sloganımızla 7’den 77’ye toplumumuzun bütün kesimlerimizi kapsayan ihtiyaçlarını gideren bir faaliyet alanı. Burada hem öğrencilerimiz hem vatandaşlarımız farklı meslek grubundaki kursiyerlerimiz kendi istek ve ihtiyaçları doğrultusunda gerek istihdam gerekse beceri anlamında kurslarda buluşuyor” dedi. 
“HALK EĞİTİM MERKEZLERİNİN ÖNEMİ ÇOK BÜYÜK”
Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı yaptığı konuşmada, Halk Eğitim Merkezleri’nin öneminden bahsederek konuşmasını sürdürdü: “Hayat Boyu Öğrenme Haftası’nın hayırlı olmasını diliyorum. Yıllardır bu işi yapıyorum, çalıştığımız yerlerde her zaman önemsediğim yerlerden biri Halk Eğitim Merkezleri’dir. Halk Eğitim Merkezleri iyi ki varlar. Çünkü örgün eğitimin yanında çok önemli bir görevi ifa ediyorlar. Hepsine çok teşekkür ediyoruz, buradaki öğretmenlerimize, usta öğreticimize. Tekrar hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ 
Resim ve şiir konusunda dereceye giren öğrenci ve öğretmenlere ödülleri takdim edildi. Ödülleri Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan takdim etti. Ardından protokol üyeleri ödül alan öğrencilerle ve öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi. 
PROGRAMDA PROTOKOL HATASI YAŞANDI 
Ödül töreninin ardından halk oyunları grupları gösteri yaptı. Halk oyuncuları gösterisini bitirdikten sonra göğüslerinden çıkardıkları Türk Bayrağını Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılıya ve Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan’a verdi. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un katıldığı programda Türk Bayrağı’nın Başkan Sarıkurt’u geçerek il milli eğitim müdürüne verilmesi tepkilere neden oldu. 
KURSİYERLERİN AÇTIĞI SERGİLER GEZİLDİ 
Halk Oyunu gösterilerinin ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve protokol üyeleri sergi açılışı yaptı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve protokol üyeleri açılan sergiyi gezdi kursiyerlerden sergiyle ilgili bilgiler aldı. Bunun dışında tekvando öğrencilerinin gösterisi izlendi. 
İMDAT ŞAHİN