• Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
  • Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?
Çorlu Güncel

Tredaş Neden Otogara Kadar Çalışma Yapmadı?

  • 06 Mayıs 2021
  • 1827 Kez Okundu

TREDAŞ’ın Omurtak Caddesi üzerinde başlattığı çalışmaların neden otogara kadar yapmadığını soran ve özellikle Tahtalı Cami Bölgesi’ne hiçbir yatırımın gelmediğini belirten Çorlu esnaflarından Atilla Çetinkaya duruma sert tepki gösterdi.


 
TREDAŞ tarafından günlerdir yürütülen aydınlatma hatları çalışmalarını eleştiren Çorlu esnaflarından ve yıllardır Tahtalı Cami karşısında faaliyet yürüten Atilla Çetinkaya sert eleştirilerde bulundu. Hem belediye tarafından hem de devlet tarafından hiçbir şekilde bölgeye yatarımın gelmediğini belirten Çetinkaya duruma tepki gösterdi ve yetkilileri uyardı. 
BURASI ÇORLU’NUN MERKEZİDİR 
Tahtalı Cami Bölgesi’nin Çorlu’nun en eski yerleşim yeri olduğunu belirten Çorlu esnafı Atilla Çetinkaya, “Çorlu’nun en eski yerleşim yeri Cumhuriyet Meydanı’ndan başlıyor, eski sanayi bölgesine kadar devam eden bölge. Ticari hayatın en haraketli olduğu dönemler buralarda olmuş, tarımsal ticaret, Saray Caddesi’ndeki giyime zücaciyeye dayalı ticaret buralarda zanaatkârlar, marangozlar, bakkallar, manavlar burası hareketli bir bölgeydi. Otoban olmadan önce Avrupa’ya burası geçiş noktasıydı. Burası çok güzel bir yerdi. İnsanlar burada zengin oldular, daha sonra rant için açılan bölgelerden yer sahibi oldular oraları oluşturdular ve zenginliklerine zenginlik kattılar” dedi. 
NASIL ELİT OMURTAK CADDESİ KAZILIYORSA BURALARINDA KAZILMASI GEREKİYOR 
Konuşmasını sürdüren Atilla Çetinkaya, “Bir aydınlatma çalışması yapılıyor. Çarşı platformu olarak biz bu konunun üzerinde duruyoruz, sözcümüzde bu konunun üzerinde duruyor. Kendilerine durumu iletmiş, neden Tarihi Çorlu Binası’ndan Otogara kadar olan kısım yapılmadı deyince TREDAŞ biz 2016 yatırımında orayı yaptık demişler. Buyrun gece gelip bir görün, karanlıktan insanlar yürüyemiyor. İki tane elektrik direği değiştirerek aydınlatma yaptıklarını mı düşünüyorlar. Karanlık bir ortam, yani direk dikmeseler bile en azından ampulleri değiştirsinler. Bunun içinde ekstradan bir maliyet gerekli değil ama kazmaları gerekiyorsa kazacaklar. Nasıl elit Omurtak Caddesi’ni kazdıkları gibi bizim buraları da kazmaları gerekiyor” dedi.  
BU KALDIRIMLAR EMLAK KONUTLARINDA OLSA ANINDA DEĞİŞİR 
“Uzun zamandır Çorlu Belediyesi ayrımcılık yapıyor, yani zengin semtlere hizmet daha fazla ama eski yerlere hizmet daha az. Buradaki insanlarda 1. Sınıf insan, 3. Sınıf insan değil. Bakın bu bölgede kaldırımlar çökmüş durumda” diyen Atilla Çetinkaya, “Eski belediyenin oradan başlayın bu bölgede kaldırımlar çökmüş durumda. Bir yağmur yağdığında kaldırımlarda su birikintileri oluyor, yaşlı insanlar onun üzerinden geçemiyorlar. Caddeyi zaten geçtik, burada su birikintileri oluyor. Defalarca dile getirdik yapılmadı, kaldırımlarda artık insanların ayakları içeri giriyor. Yani bu kaldırımları yenilemek çok mu zor. Bu kaldırımlar Emlak Konutları bölgesinde olsa anında yenilenir. Çünkü oradaki insanlar 1. Sınıf vatandaş buradaki insanlar 3. Sınıf vatandaşız” dedi.  
“BURALAR GÖZ ARDI EDİLİYOR, ÖTELENİYOR!”
Ben sadece bu konuda belediyeyi suçlamıyorum, bu konuda yapılması gerekeni yapmayan her kimse bunu eleştiriyorum. Ama devlet kanalıyla ama belediye tarafından yatırım yapılması gerekiyorsa yatırımın yapılması lazım. Bunu göz ardı ediyorlar öteliyorlar, bunları yaptıkları sürece buradaki insanlarda tepkisini ortaya koyuyor. Burada bir güzellik olacak ki vatandaş gelip buradan alışveriş yapacak. Neden AVM’ler tercih ediliyor, orası aydınlık var, görsellik var, konfor var, temizliği var. Müstakil yerleri güzelleştireceksin ki halk AVM’leri değil buraları tercih etsin. Bir cenazen düğünün olduğu zaman yerel esnaf geliyor” dedi. 
BU BÖLGEDE AĞAÇLAR BİLE BUDANMADI 
Ağaçların bile budanmadığını belirten Esnaf Atilla Çetinkaya, “Bakın bu bölgedeki ağaçlar bile budanmadı, diplerine bir gübre dökülmedi ama gittiğin zaman başka semtlere bunlar yapılıyor. Bir büyükşehir belediye başkanımız olsun buraya gelmiyor. Burası büyükşehir belediye başkanı gelmiyor. Buradaki halkla sohbet edeyim, bir çaylarını içiyim zahmetinde bile bulunmuyor. Evet belediyelerin çok büyük bütçeleri yoktur ama küçük dokunuşlara da çok para ihtiyaç yok” dedi.  
BU BÖLGENİN BİRİNCİ ÖNCELİĞİ GÜVENLİK AYDINLATMA ŞART 
“Karanlık ortamlar hırsızlık olaylarına da meydan veriyor. Aydınlığın olduğu yerde bu kadar hırsızlık olayı olmaz” diyen Atilla Çetinkaya, “Burada fuhuş olayları başladı, nasıl Fatih Cami’nin o tarafta fuhuş olayları varsa şimdi de Tahtalı Caminin önünde de başladı. Burada emniyete çok büyük görev düşüyor. Bir ekip arabası görmezden gelip önünden geçiyorsa ben buna vurdumduymazlık derim. Emniyet güçlerine çok iş düşüyor. Ellerinden geleni yapmaları gerekiyor. Herkes banane derse ortada bir şey olmaz. Bu bölgede birinci öncelik güvenlik. Burada dilencilerin sayısı çok yüksek” dedi. 
İMDAT ŞAHİN