• Tam Kapanma Döneminde Görüntü Değişmedi
  • Tam Kapanma Döneminde Görüntü Değişmedi
  • Tam Kapanma Döneminde Görüntü Değişmedi
  • Tam Kapanma Döneminde Görüntü Değişmedi
Çorlu Güncel

Tam Kapanma Döneminde Görüntü Değişmedi

  • 03 Mayıs 2021
  • 1476 Kez Okundu

Tam kapanmanın yaşandığı şu günlerde banka önlerinde oluşan kuyruk görüntüleri maalesef değişmedi. Çorlu’da banka ve PTT’de işi olan vatandaşlar yine kuyruk oluşturdu.


Banka ve PTT’lerin belli saatler arasında çalışması nedeniyle banka ve PTT’de işi olan vatandaşlar Çorlu’da banka önlerinde kuyruk oluşturdu. Sınırlı sayıda memurla çalışan PTT ve bankalarda işi olan vatandaşlar yine yoğunluk oluşturdu. Hafta başı olması nedeniyle sokağa çıkan vatandaşlar bankalardaki işini halletmek için kuyrukta bekledi. 
BANKA VE PTT’LER ÇALIŞMALA DEVAM EDİYOR 
İçişleri Bakanlığı’nın yayınladığı genelge kapsamında çalışmaya devam eden Banka ve PTT önlerinde kuyruk oluşturdu. İçişleri Bakanlığının yayınladığı genelgede bankların durumu hakkında şu madde yer alıyor; Saat 10.00-16.00 saatleri arasında sayıları banka yönetimlerince belirlenecek şekilde sınırlı sayıda şube ve personel ile hizmet verecek olan banka şubeleri ile çalışanları hizmet verebilecek.
PERSONEL SAYILARI AZALTILDI 
Tam kapanma sürecinde sağlık, güvenlik, acil çağrı gibi kritik görev alanları hariç olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarında hizmetlerin sürdürülebilmesi için gerekli olan asgari personel seviyesine düşülecek (asgari personel seviyesi toplam personel sayısının % 50’sini aşmayacak ölçüde) şekilde uzaktan veya dönüşümlü çalışmaya geçileceği belirtilen genelgede, şöyle denildi; Bu dönemde; Uzaktan ve dönüşümlü çalışmaya tabi kamu personeli, herhangi bir özel muafiyete sahip olmamaları nedeniyle diğer vatandaşlarımızın tabi olduğu esaslar haricinde ikametlerinden ayrılmayacaklardır. Kamu kurum ve kuruluşlarının hizmet binalarında/yerlerinde görev alacak kamu personeli için yetkili yönetici tarafından bu durumu ortaya koyan görev belgesi düzenlenecek ve görevli olduğu zaman dilimi içerisinde ikameti ile iş yeri arasındaki güzergahla sınırlı şekilde muafiyete tabi olacaktır.
YİNE KUYRUK OLUŞTU 
Sokağa çıkma kısıtlamalarının olmadığı günlerde görmeye alışkın olduğumuz banka ve PTT önündeki kuyruk görüntüleri tam kapanmanın olduğu şu günlerde yine oluştu. Bankalarda işi olan vatandaşlar sokağa çıkarak bankadaki işlemlerini halletmek için kuyrukta beklediler. Özellikle PTT önünde oluşan yoğun kuyruk nedeniyle vatandaşlar dakikalarca beklemek zorunda kaldı. 
İMDAT ŞAHİN