• 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
  • 15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi
Çorlu Güncel

15 Temmuz Okulu Çürümeye Terk Edildi

  • 03 Mayıs 2021
  • 2156 Kez Okundu

Çorlu’da Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan 2016 yılının Eylül ayında arsası alınan ve 2017 Mart Ayı’nda temeli atılan 15 Temmuz İlkokulu inşaatı çürümeye terk edildi.


Çorlu’da 2017 yılının Mart ayında temeli atılan ve ilk giriş katı yapılan 15 Temmuz İlkokulu bitirilebilseydi bölgenin okul ihtiyacını karşılayacaktı. Bölgede yaşayan vatandaşlarda dört gözle okulun bitirilmesini beklediklerini belirtti. 15 Temmuz hain darbe teşebbüsü sonrası Çorlu’da hayırseverler tarafından arsası alınan ve inşaatının belli bir kısmı yapıldıktan sonra yarım kalan 15 Temmuz İlkokulu’nun mahalle sakinleri biran önce tamamlanmasını istiyor. Zamanın Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç’ında gayretleriyle inşaatın belli bir kısmı bitirildikten sonra okul yarım kaldı, okulun tamamlanması bekleniyor.
OKULUN TEMELİNE SU DOLMUŞ, TEMELİ ÇÜRÜYOR 
2017 yılının Mart Ayında temeli atılan 15 Temmuz İlkokulu’nun temeline su dolmuş durumda. Su dolan okulun temeli çürümeye terk edilmiş durumda. Duruma tepki gösteren bölgede yaşayan vatandaşlar en azından okul temelinde bulunan suyun tahliye edilmesini talep etti. Su ile birlikte temelin çürüdüğüne dikkat çeken bölgede yaşayan vatandaşlar: “15 Temmuz İlkokulu’nun temeline su dolmuş durumda. Yağan yağışlardan sonra su okulun temeli ve etrafı sularla kaplanmış. Su seviyesi de bayağı yüksek durumda. Yetkililerin bu okula ilgi göstermesi gerekiyor. En azından okul temelinde bulunan su tahliye edilsin” dedi. 
VATANDAŞLAR TEKİRDAĞ VALİLİĞİNİ GÖREVE ÇAĞIRDI 
Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve inşaatı yarım kalan 15 Temmuz Şehitler İlkokul’u için Tekirdağ Valiliğini göreve çağıran bölgede yaşayan vatandaşlar gazetemize konuştu: “Bu okulun durumunu Tekirdağ Valiliği görmüyor mu neden bu okulla ilgili bir çalışma başlatmıyor. En azından valilik bölgede bulunan hayırseverleri harekete geçirsin ve burada bulunan okulu biran önce yapsınlar. Yoksa okul inşaatı gözümüzün önünde çürüyüp gidecek. Bu okulun arsası ve bu duruma getirilmesi için büyük emekler verildi. Bu emekler boşa gitmesin” dedi. 
YILLARDIR OKUL İÇİN ADIM ATILMASINI BEKLİYORUZ 
2016 yılında arsası alınan ve 2017 yılının Mart Ayı’nda temeli atılan 15 Temmuz İlkokulu’yla ilgili yıllardır bir adım atılmadığını söyleyen bölgede yaşayan vatandaşlar, “Yıllardır 15 Temmuz Okulu atıl bir vaziyette çürümeye terk edilmiş durumda. Hiçbir şekilde okulun inşaatının devam etmesi konusunda bir adım atılmadı. Bizler yetkililere buradan sesleniyoruz. Bu bölgedeki okul ihtiyacını karşılaması için bu okulun bitirilip, hizmete girmesi gerekiyor. Aksi taktirde çocuklarımız uzak okullara gitmek zorunda kalacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN