• “Bu Doğa Harikası İçin Fikirlerimiz Var”
  • “Bu Doğa Harikası İçin Fikirlerimiz Var”
  • “Bu Doğa Harikası İçin Fikirlerimiz Var”
  • “Bu Doğa Harikası İçin Fikirlerimiz Var”
Çorlu Güncel

“Bu Doğa Harikası İçin Fikirlerimiz Var”

  • 03 Mayıs 2021
  • 2319 Kez Okundu

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ağıl Tepe olarak bilinen Hıdırağa Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde yer alan yaklaşık 750 dönümlük alanda incelemelerde bulundu. Sarıkurt bölge için fikirleri olduğunu belirtti.


Çorlu Belediyesi tarafından Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan 750 dönümlük yeşil alan mesire alanı, park orman ve bölge parkı olarak çok defa istemesine rağmen henüz olumlu bir cevap alamadı. Çorlu Ergene ilçeleri arasında yer alan ve yeşil bir doğa örtüsüne sahip olan 750 dönümlük alanın vatandaşlarda mesire alanı yapılmasını istiyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ekibiyle birlikte Ağıl Tepe olarak bilinen yeşil alana giderek incelemelerde bulundu ve Çorlu’nun en güzel noktasıyla ilgili planlarımız var mesajını yayınladı. 
205 DÖNÜM ORMAN, 539 DÖNÜM YEŞİL ALANA SAHİP 
Çorlu ve Ergene’de yaşayan yaklaşık 460 bin kişiye hizmet edecek olan yeşil alanın vatandaşlar park, mesire alanı olmasını istiyor. Hıdırağa Mahallesi’nde bulunan 205 dönümlük ormanı ve 539 dönümlük yeşil alanıyla bölgenin en büyük yeşil alanlarından bir tanesi. Milli Savunma Bakanlığı’na tahsisli olan yeşil alan yıllardır atıl vaziyette duruyor. Askeriyenin boşalttığı yeşil alanı mesire alanı yapmak isteyen Çorlu Belediyesi takibini sürdürüyor. 
ÇORLULU VATANDAŞLAR MESİRE ALANI OLMASINI İSTİYOR 
Çorlu yeşil alan konusunda zengin olmayan ilçeler arasında yer alırken, Ağıl tepe gibi yeşil alanların vatandaşlar mesire alanı olmasını istiyor. Hafta sonları gidecek yer bulamayan Çorlulu vatandaşlar bu kadar geniş bir alanın kendi hizmetlerine verilmesini istedi. Gazetemize konuşan vatandaşlar, “Çorlu yeşil alan yönünden çok zengin bir alan değil, o nedenle bu güzel yeşil alanın mesire alanı olmasını istiyoruz. Burası çok güzel spor yapabileceğimiz, yürüyüşler yapabileceğimiz bir nokta olur. O nedenle buranın bizlerin hizmetine verilmesini istiyoruz” dedi. 
ÇORLU’NUN HER KÖŞESİ GÜZEL AMA AĞIL TEPE BİR BAŞKA GÜZEL
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ağıl Tepe’deki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada: Çorlu’muzun her köşesi güzel ama Ağıl Tepe bir başka güzel. Bu doğa harikası bölge ile vatandaşlarımızı buluşturmak için hayallerimiz, hayata geçirilecek fikirlerimiz var” dedi. 
İMDAT ŞAHİN