• Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
  • Ergene'de 23 Nisan Kutlandı
Ergene

Ergene'de 23 Nisan Kutlandı

  • 26 Nisan 2021
  • 1875 Kez Okundu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. yıl dönümü Ergene Kaymakamlığında düzenlenen çelenk sunma töreni ile kutlanıldı.




Ergene Kaymakamlığında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. yıl dönümü programında Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne ait çelenk Ergene İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Parıltı tarafından Atatürk anıtına sunuldu. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunarak tören son buldu.

Sosyal mesafe kuraları çerçevesinde Ergene Kaymakamlığında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 101. yıl dönümü çelenk sunma programına Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Ergene Garnizon Komutanı P.Yrb. Özhan Utku Özdemir, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Ergene İlçe Jandarma Komutanı Özgür Dehri, Ergene İlçe Emniyet Müdürü Başkomiser Barış Gökçearslan, siyasi parti temsilcileri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis üyeleri, kurum müdürleri ve mahalle muhtarları katıldı.

Programın ardından Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yapmış olduğu açıklamasında, "Bugün TBMM'nin ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. yıl dönümünü kutlamanın gururunu ve onurunu yaşıyoruz. 23 Nisan 1920 Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk halkının var olma ve yok olma savaşları içinde egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününü bayram olarak kutlanmasına karar vermiş ve beş yıl sonra 23 Nisan 1929'da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiştir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını, gazi ve şehiterimizi minnet ve şükranla anıyorum, başta çocuklarımız olmak üzere tüm vatandaşlarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını ve TBMM'nin kuruluş yıl dönümünü kutluyorum" dedi.