• “23 Nisan Türk Tarihinin Önemli Dönüm Noktasıdır”
  • “23 Nisan Türk Tarihinin Önemli Dönüm Noktasıdır”
Ergene

“23 Nisan Türk Tarihinin Önemli Dönüm Noktasıdır”

  • 24 Nisan 2021
  • 1770 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir açıklama yaptı.


Cumhuriyet Halk Partisi Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu yaptığı açıklamada; “Kurtuluş Savaşı’nın, dünyada eşi benzeri olmayan şekilde, milletin temsilcilerince kararlar alınarak yürütüldüğü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun, 101. yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın büyük onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi. 
ATATÜRK 23 NİSANI TÜRK VE DÜNYA ÇOCUKLARINA ARMAĞAN ETTİ 
“23 Nisan Türk Milleti’nin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve milletin bağımsızlığını tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından birisidir” diyen CHP Ergene İlçe Başkanı Nuh Nuhoğlu, “Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açıldığı bu gün; hem Kurtuluş Savaşı’nda halkımızı zafere götüren yolun başlangıcı, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biri olmuştur. 23 Nisan 1920 tarihi egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu gün olarak tarihe altın harflerle yazılmıştır. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Kurtuluş Savaşı’mızın önemli yapı taşı olan bu kutlu günü, Türk ve Dünya çocuklarına armağan etmesiyle Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu günü; gerek ‘Egemenlik, Kayıtsız Şartsız Milletindir’ sözünün anlamıyla, gerekse “çocuklarımızın, milli egemenliğin, bağımsızlığın ve istikbalimizin teminatı olacak gelecek nesiller olmaları” itibariyla değerlendirmemiz gerekmektedir. Milletimizin en değerli varlığı çocuklarımız, barışın, birliğin, sevginin, umudun ve kardeşliğin temsilcileri, aydınlık yarınlarımızın güvencesidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günü bayram olarak çocuklara armağan etmesi; O’nun çocuklara verdiği değerin ve duyduğu güvenin en büyük göstergesidir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’nin çocuklarımızın ve gençlerimizin omuzlarında yükseleceğine inanmış, bu kutlu bayramı Türk ve dünya çocuklarına armağan etmiştir” dedi.
ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZİN GÜVENCESİDİR 
Açıklamasını sürdüren Nuh Nuhoğlu, “Çocuklarımız ülkemizin en değerli varlığı olarak, geleceğimizin güvencesi, yaşam sevincimiz ve umudumuzdur. Onlara düşen görev; bilime ve gelişen teknolojilere açık, okuyan, sorgulayan, araştıran, dürüst ve başarılı fertler olmaktır. Bu görevi en güzel şekilde yapacaklarına ve bu mirasa en güzel şekilde sahip çıkacaklarına olan inancımız tamdır. Çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri en büyük hedefimizdir. Her sene büyük bir coşku ile kutladığımız bayramımızı, covid-19 salgınının bu yıl da devam etmesi nedeniyle, evlerimizde kutlayacak olmanın burukluğunu da yaşıyoruz. Ümit ediyorum ki, bu zorlu süreçleri ülke olarak ardımızda bırakıp, yarına daha sağlıklı ve daha sağlam adımlar attığımız günler geldiğinde; bayramlarımızı coşku ile kutlayarak yine bir arada olacağız. Bu duygu ve düşüncelerle çocuklarımıza armağan edilen ve mili iradenin her şeyin önünde olduğunun ifade edildiği bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin ve Türkiye Büyük Millet Meclisimizin Kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatanı uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi, ebediyete intikal eden fedakar gazilerimizi, minnet ve şükranla yad ediyor; yarınlarımızı emanet edeceğimiz çocuklarımızın ve Ergeneli hemşerilerimin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. Dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesi temennisiyle, çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerine yer verdi. 
İMDAT ŞAHİN