• Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazı Kılındı
  • Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazı Kılındı
  • Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazı Kılındı
Çorlu Güncel

Ramazan Ayı'nın İlk Cuma Namazı Kılındı

  • 16 Nisan 2021
  • 826 Kez Okundu

Geçtiğimiz Salı Günü başlayan Ramazan Ayı’nın ilk Cuma Namazı sosyal mesafe kurallarına dikkat edilerek kılındı.


Tarihi Süleymaniye Cami’nin avlusundan dışarı taşan Cuma Namazında vatandaşlar sosyal mesafeye dikkat ederek maskeleriyle birlikte Cuma Namazını kıldılar. Mübarek Ramazan Ayı’nın başlamasıyla birlikte Çorlulu vatandaşlar oruç tutmaya da başladı. Cuma Namazını Selimiye Cami’nde kılmak isteyen vatandaşlar sosyal mesafe kuralına da dikkat edince, Cuma Namazı caminin avlusuna taştı. 
CUMA NAMAZI CAMİNİN AVLUSUNDAN DIŞARI TAŞTI 
Ramazan Ayı’nın ilk Cuma Namazını kılan Çorlulu vatandaşlar sosyal mesafe kuralına da dikkat edince namaz avlunun dışına taştı. Caminin içinde de sosyal mesafe kuralına göre saf tutan cami cemaati caminin avlusunu doldurunca, dışarda kalan vatandaşlarda Cumhuriyet Meydanı ve kaldırımların üzerinde Cuma Namazlarını kıldılar. Getirdikleri seccadeleri yere seren vatandaşlar kaldırımların üzerinde namazlarını kıldılar. 
SOSYAL MESAFE KURALINA UYULDU 
Çorlu’nun en eski camilerinden biri olan Süleymaniye Cami’nde namazını kılmak isteyen cami cemaati sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını kıldılar. Getirdikleri seccade ve kartonları kaldırımların üzerine seren vatandaşlar sosyal mesafe kuralına uyarak namazlarını kıldı. Aralarında en az 1 metre 50 santimetre bırakan cami cemaati Cuma Namazlarını kıldı. 
CUMA HUTBESİNİN KONUSU “ŞİFA AYI RAMAZAN” OLDU
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayınlanan Cuma Hutbesinin konusu ‘Şifa Ayı Ramazan” oldu. Cuma Hutbesinin bir bölümünde, “Muhterem Müslümanlar! Sahurla berekete, oruçla sıhhate, Kur’an’la şifaya, teravihle huzura, zekâtla kardeşlerimize, itikâfla özümüze eriştiğimiz bir Ramazan ayına daha kavuştuk elhamdülillah” denildi. 
İMDAT ŞAHİN