• Sonunda Galip Geldiler
  • Sonunda Galip Geldiler
Ergene

Sonunda Galip Geldiler

  • 16 Nisan 2021
  • 1833 Kez Okundu

2. Lig Beyaz Grup’ta mücadele eden Ergene Velimeşespor sahasında konuk ettiği Amed Sportif takımını 2 – 0 mağlup etti. Son derece kritik maçta 3 puan elde eden Ergene Velimeşespor derin bir nefes aldı.



 

Velimeşe Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada Ali Rıza Altunbakır, Necmi Demir ve Mahmut Gülle hakem üçlüsü görev aldı. Maçın henüz ilk dakikasında Amed Sportif takımının kalecisi Abdullah’ın Amed savunmasının kaleciye yaptığı pas sonrası hatasını değerlendirilen Oğuzhan Akgün topu topu boş kaleye gönderdi ve maçın henüz 1. dakikasında ev sahibi Ergene Velimeşespor 1 – 0 öne geçti. İlk yarı boyunca rakibi ile kıyasıya mücadele eden ve başa baş bir oyun sergileyen Ergene Velimeşespor Ergun ile yakaladığı mutlak gol şansını değerlendiremeyince ilk yarı 1 – 0 sona erdi. İkinci yarıya da hızlı başlayan Ergene Velimeşespor savunmadan uzun gönderilen yüksek topa hareketlenen Oğuzhan Akgün’ün savunma ve kalecinin hatasından yararlanarak yaptığı vuruşla ikinci yarının ikinci maçın 47. Dakikasında skoru 2 – 0’a getirdi. 
İkinci yarıda da ilk yarıda olduğu gibi kalesini gole kapatan Ergene Velimeşespor Atilla Yıldırım’ın kaleci Abdullah ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu kaleciye teslim etmesi ile farkı açma şansını değerlendiremedi. 

Maçın kalan bölümlerinde başka gol olmayınca Ergene Velimeşespor sahadan 2 – 0 galip ayrılarak hanesine 3 puan yazdırdı. Ergene ekibi bu sonuçla 23 Aralık 2020’de sahasında Kahramanmaraşspor takımını 1 – 0 yenmişti. Bu maçın ardından evinde oynadığı 7. maçta yeniden galibiyete ulaşan Ergene Velimeşespor ligde ise son galibiyetini 18 Şubat 2021 tarihinde İstanbul deplasmanında oynadığı maçta Sarıyer karşısında elde etmişti. 
Ligde toplamda 9 maç sonra galibiyetle tanışan Ergene Velimeşespor bu skorla 32 maç sonunda 27 puana ulaşarak 19 takımlı grubun 16. sırasında yer aldı ve küme düşme hattının üzerine çıktı. 

Ergene Velimeşespor gelecek maçta 22 Nisan 2021 Perşembe günü Kahramanmaraş 12 Şubat Stadyumu’nda oynanacak maçta Kahramanmaraşspor ile karşı karşıya gelecek.