• “Hizmet Noktasında Mahalleler Arası Eşitsizlik Var!!!”
  • “Hizmet Noktasında Mahalleler Arası Eşitsizlik Var!!!”
  • “Hizmet Noktasında Mahalleler Arası Eşitsizlik Var!!!”
Çorlu Güncel

“Hizmet Noktasında Mahalleler Arası Eşitsizlik Var!!!”

  • 15 Nisan 2021
  • 1288 Kez Okundu

Çorlu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Hizmetin gelmesi noktasında mahalleler arasında eşitsizlik var” dedi.

 
Çorlu’daki mahallelere hizmetin gelmesindeki eşitsizliğin sadece belediyeler tarafından olmadığını belirten Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur “Bu adaletsizlik maalesef devlet kanadında da aynı” dedi. Hem devlet tarafından hem de belediyeler noktasından hizmet eşitsizliği var diyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, mahallelerine yatırım yapılmasını özellikle alt yapı yatırımlarının yapılmasını istedi. 
BİZİM HER ŞEYDEN ÖNCE ALTYAPIMIZ YOK!
“Çorlu Belediye Başkanımız Ahmet Sarıkurt geldikten sonra biraz daha hizmet almaya başladık, ama tam anlamıyla hizmet var mı dersek tabi ki yok” diyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Bugün Cemaliye Mahallesi Çorlu’nun en eski yerleşim alanlarından birisi. Bu nedenle çok çarpık bir yerleşimimiz var. Bundan dolayı fazla bir hizmet alamıyoruz. Üst yapının yapılması için öncelikle TESKİ’nin bir hizmeti olması lazım. TESKİ böyle bir hizmet etmediği için, maalesef üst yapı yapılamıyor. Daha bizim kanalizasyonlarımız yüzde 30’larda yüzde 70’i duruyor” dedi. 
HEM DEVLET TARAFINDAN HEM DE BELEDİYELER NOKTASINDA HİZMET ALAMIYORUZ  
Devlet tarafından da hizmetlerin eksik geldiğini kaydeden Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Biz devlet kanalından da hizmet bekliyoruz. Hem devlet tarafından hem de belediyeler noktasında hizmet alamıyoruz. Bugün bizim mahallemiz eskiye bakarak, tapu müdürlüğü, hükümet konağı buradan taşındı. Bunlar gidince burası kırsal bir mahalle oldu. Kırsal olmasından dolayı yatırım alamıyor” dedi. 
KURUMLAR BURADAN TAŞINDI, BURASI KIRSAL BÖLGE OLDU 
Tabu Müdürlüğü ve Hükümet Konağının bölgeye hareket getirdiğini kaydeden Cemaliye Mahalle Muhtarı Uğur iki kurumundan buradan gittiğini belirtti. Konuşmasını sürdüren Uğur, “Buraya hizmetin gelmeme sebebini ben Kore Mahallesi’nin burada olmasına bağlıyorum. Kore Mahallesi’nde her gün olay oluyor. Bunun çözümü bence buraya yatırım yapılmasıdır. Kentsel dönüşüm olabilir, İlçe Emniyet Müdürlüğü buraya gelebilir. Buraya yakın olursa anında müdahale imkânı olur. Uyuşturucu en çok bu Kore Mahallesi’nde oluyor. Eğer Emniyet burada olursa bir nebze olsun önleme imkânı olur” dedi. 
 HİZMET ALMA NOKTASINDA EŞİTSİZLİKLER VAR 
“Mahalleler arasında rekabet maalesef ki var, şöyle ki mahalleler arası hizmet alma noktasında eşitsizlik var” diyen Soner Uğur, “Reşadiye Mahallesi çok büyük bir mahalle her gün çalışma oluyor. Bu bölgede TESKİ, TREDAŞ alt yapıyı yapmadığı sürece burada üst yapı yapılamaz. Bunların hepsinin eş zamanlı çalışma yapması lazım. Bir adaletsizlik var mı dersek bunun cevabı evet olur. Reşadiye Mahallesi ile bu mahalleyi bir tutamazsınız. Reşadiye Mahallesi’ne her gün bir şeyler yapılıyor. Ama şunu bir kez daha söylüyorum. Bu mahalle eski bir mahalle evlerimiz eski, bizim her şeyimiz alt yapıya bağlı. Ahmet Başkanımızın bu mahalleyle ilgili çok güzel projeleri var” dedi. 
ALT YAPI TAMAMLANIRSA ÜST YAPI ÇALIŞMALARI OLACAKTIR  
Konuşmasını sürdüren Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “TESKİ ile görüştüğümüz de alt yapının başlayacağını özellikle Eski Çerkezköy Caddesi 1. Sokakta servis güzergahının geçtiği güzergahın her zaman çökmesi nedeniyle yapılacağı söylendi. Oradaki alt yapının komple değişeceği söylendi. Kemalettin Mahallesi’nden başlamak suretiyle bizim mahalle Perşembe Pazarı’nın olduğu yerler planlamaya girdiğini söyledi. Ama TREDAŞ ile alakalı bir durum yok. Alt yapımız tamamlanırsa üst yapıda da çalışmalar olacaktır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN