• Pazar Yerleri Ramazan Alışverişiyle Şenlendi
  • Pazar Yerleri Ramazan Alışverişiyle Şenlendi
  • Pazar Yerleri Ramazan Alışverişiyle Şenlendi
Çorlu Güncel

Pazar Yerleri Ramazan Alışverişiyle Şenlendi

  • 15 Nisan 2021
  • 1197 Kez Okundu

Ramazan Ayının başlamasıyla birlikte vatandaşlar iftarlık ve sahurluk yiyecekler almak için Çorlu’daki Pazar yerlerini tercih etti. Ramazan alışverişi yapan vatandaşlar Pazar yerlerini şenlendirdi.


Çorlu’da sabah saatlerinde kurulan Pazar yerinde yoğunluğa müsaade edilmezken zabıtalarda gün boyu denetimlerini sürdürdü. Pazar yerlerinin tüm girişlerini ve çıkışlarını kontrol altına alan zabıta ekipleri yan kapıları da kapattı. Belli noktalardan Pazar yerine girebilen vatandaşlar HES kodunu okutmadan içeri alınmadı. Saat 18:00’a kadar süren alışverişte vatandaşlar Ramazan alışverişlerini yaptı. Balık fiyatlarında ciddi bir artış olmazken bazı ürünlerde Ramazan ayının gelmesiyle artışlar yaşandığı görüldü. 
PAZAR YERLERİNDE DENETİMLER YOĞUNLAŞTIRILDI 
Kısmi kapanmanın başlamasıyla birlikte Pazar yerlerinde ki denetimler daha da yoğunlaştırıldı. Çorlu Belediyesi Zabıta ekipleri tüm giriş ve çıkış noktaların da kontrol noktası kurdu, her gelen kişinin HES kodu kontrol edildi. Yan kapıların açık olduğunu gören zabıta ekipleri yan kapıları da kapattı. Pazar yerine sadece 3 noktadan giriş yapıldı. 
BAZI ÜRÜNLERE RAMAZAN ZAMMI GELDİ 
Balık fiyatlarının Ramazan Ayı’nın gelmesiyle normal olduğunu belirten vatandaşlar bazı ürünlere Ramazan zammının geldiğini belirtti. Çorlu Belediyesi zabıta ekipleri de Pazar esnafını gezerek etiket kontrolü yaptı. Bazı ürünlerin geçen haftalara göre zamlı olduğunu belirten vatandaşlar, her geçen gün hayatın daha da pahalı olduğunu belirtti. 
İMDAT ŞAHİN