• Ergene Belediyesi %90 Kira İndirimine Devam Ediyor
  • Ergene Belediyesi %90 Kira İndirimine Devam Ediyor
Ergene

Ergene Belediyesi %90 Kira İndirimine Devam Ediyor

  • 15 Nisan 2021
  • 2311 Kez Okundu

Covid – 19 salgını nedeniyle zor günler geçiren vatandaşlar başta olmak üzere esnafa çeşitli destekler sağlayan ve gerek sosyal belediyeciliğin gerekse yardımlaşma ile dayanışmanın en güzel örneklerini sunan Ergene Belediyesi kiracılarına 3 ay daha %90 oranında kira indirimi uygulayacak.



Ergene’de yaşayanları hiçbir zaman yalnız bırakmayan hem vatandaşların hem de bölge esnafının zor zamanlarında yardımına koşan Ergene Belediyesi sahibi olduğu ya da tasarrufunda bulunan iş yerlerindeki kiracılarından 3 ay daha % 90 indirimli kira alacak. Ergene Belediye Meclisi’nin son toplantısında gündeme gelen konu meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Koronavirüs sebebiyle açık olup faaliyetlerinde kısmen ve büyük oranda azalma olan kiracılarına can suyu niteliğinde bir karar alındı.

6 Ocak 2021 tarihli meclis kararı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı genelgesine istinaden faaliyetlerinde azalma meydana gelen işletmelerin belediyemizin mülkiyetinde veya tasarrufunda bulunan taşınmazlardan kaynaklanan kira bedellerinden 1 Ocak 2021 ile 31 Mart 2021 tarihleri arasında yapılan yüzde 90 oranındaki indirimin pandemi koşullarının devam etmesi nedeniyle 1 Nisan 2021 - 30 Haziran 2021 tarihleri arasında da uygulanmaya devam etmesi konulu maddeyi görüşen meclis üyeleri kararı oy birliği ile kabul etti. 

Alınan kararın Ergene halkına ve bölge esnafına hayırlı olmasını dileyen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Zor günlerden geçtiğimiz bugünlerde Ergene Belediyesi olarak tüm imkânlarımızla halkımızın ve esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu örnek karara imza atan Belediye meclis üyelerimize tek tek teşekkür ediyorum. İnanıyorum ki toplumsal dayanışma ve yardımlaşmayla bu zor günleri en kısa sürede atlatacağız” dedi.