• Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!
  • Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!
  • Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!
  • Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!
  • Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!
Çorlu Güncel

Kavşak Değil, Trafik Çilesi!!!

  • 14 Nisan 2021
  • 1174 Kez Okundu

Çorlu’da Şeyh Sinan Mahallesi Güney Caddesi, Eski Tekirdağ Caddesi ve Mustafa Kemal Caddelerinin kesiştiği kavşakta, trafik çilesi yaşanıyor.

Çorlu’da Eski Pazartesi Pazarı mevkiindeki kavşakta özellikle trafiğin yoğun olduğu saatlerde trafik durma noktasına geliyor. Kavşağın bulunduğu alanda yol kenarlarına park edilen araçlar nedeniyle caddeler daralıyor ve araç geçişleri bir türlü sağlanamıyor. Caddelerdeki şerit sayısı tek şeride düşüyor. Karşıdan gelen araç geçmeden diğer araç yoluna devam edemiyor. Bu durum trafikte büyük aksaklıklara neden olurken, kavşakla ilgili düzenleme bekleniyor. 
TRAFİK SORUNU YILLARDIR DEVAM EDİYOR 
3 büyük caddenin kesiştiği noktada bulunan kavşakta sorun yıllardır devam ediyor. Araç sürücüleri özellikle işe gidiş geliş saatlerinde dakikalarca trafiğin açılmasını bekliyor. Aynı zamanda trafik yoğunluğundan dolayı maddi hasarlı kazalarda meydana geliyor. Araç sürücüleri kavşakla ilgili etkililerden çözüm bekliyor. Yıllardır devam eden sorunun bir türlü çözüme kavuşturulmaması araç sürücüleri ve bölge esnafının tepkisine neden oluyor. 
ARAÇ PARKI ÖNLENSE SORUN ÇÖZÜLECEK 
Eski Tekirdağ Caddesi ve Güney Caddelerine araç parklarının yapılması trafiği olumsuz etkiliyor. Mustafa Kemal Caddesi’ne araç park edilmezken iki caddeye araç parkları yapılıyor. Araç parkları nedeniyle yollar tek şeride düşüyor, tek şeride düşen trafikte mecburen araçlar birbirlerinin geçişini beklemek zorunda kalıyor. Durum böyle olunca da trafik durma noktasına geliyor. 
KADİR ALBAYRAK’TAN ÇÖZÜM BEKLENİYOR 
Çorlu’nun en işlek caddelerinde meydana gelen trafik yoğunluğu nedeniyle araç sürücüleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’tan çözüm bekliyor. Araç parklarının önlenmesi halinde ve kavşakta yapılacak yeni düzenlemelerle birlikte sorunun çözülebileceğini kaydeden araç sürücüleri Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın harekete geçmesini istedi. 
HER GÜN ONLARCA DAKİKA KAVŞAKTAN GEÇMEK İÇİN BEKLİYORUZ  
İşine gidip gelen araç sürücüleri her gün onlarca dakika kavşaktan geçmek için beklediklerini belirtti. Gazetemize konuşan araç sürücüleri, “Her gün onlarca dakika bu kavşağı geçmek için bekliyoruz. Burada maddi hasarlı kazalar meydana geliyor. Neden bu çileyi vatandaşlarına reva görüyorlar. Neden burada bir düzenleme yapılmıyor. Anlamış değiliz, yetkililerden bu konuda bir çözüm bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN