• Pide Kuyruklarına Tedbir Alındı
  • Pide Kuyruklarına Tedbir Alındı
Çorlu Güncel

Pide Kuyruklarına Tedbir Alındı

  • 12 Nisan 2021
  • 989 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı tarafından Ramazan Ayı tedbirleri kapsamında bir dizi karar açıklandı. Buna göre toplu iftarlar ve sahurlar yasaklanırken pide kuyruklarının oluşmaması için önlem açıklandı.

 
Ramazan ayı süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyruklarının da önüne geçilecek. Fırınlardaki özel sipariş üretimi de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak ve iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek. İftardan sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerine devam edilecek.
400 GRAM YUMURTALI SUSAMLI PİDE 5 LİRADAN SATILACAK 
Çorlu’da pide alacak vatandaşların kuyruk oluşturmaması için fırınlara bir saat önceden pideleri üretim izni verildi. Vatandaşlar çok sıra beklemeden üretilen pideleri alabilecek. Çorlu’da pide fiyatları da 400 gram yumurtalı susamlı pideler 5 liradan, 600 gramlık yumurtalı ve susamlı pideler ise 7 lira 50 kuruştan satışı yapılacak. 
RAMAZAN AYI TEDBİRLERİ KONULU GENELGE YAYINLADI 
İçişleri Bakanlığı yayınladığı “Ramazan Ayı Tedbirleri” konulu genelge İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliğine gönderildi. Genelgede, Ramazan ayında, geleneksel hale gelen bazı etkinlik ve uygulamalar salgınla mücadele ve toplum sağlığı açısından risk oluşturacağı belirtildi. Alınan kararlardan bazıları şu şekilde oluştu: “Toplu iftarlar yasaklandı, camide teravih namazı kılınmayacak. Pide üretimi iftara 1 saat kala durdurulacak. Türbe ziyaretleri serbest bırakıldı, iftardan önce toplu taşıma seferleri artırılacak. Mezarlık ziyaretleri kontrollü yapılacak.” 
İMDAT ŞAHİN