• Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
  • Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor
Çorlu Güncel

Çorlu Spor Kompleksi Tekrar İhaleye Çıkıyor

  • 10 Nisan 2021
  • 1101 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Alparslan Kurtoğlu, Çorlu Spor Kompleksiyle ilgili gazetemize açıklama yaptı. Kurtoğlu bu yıl içerisinde inşaatın tekrar ihalesinin yapılacağını duyurdu.


2017 yılının Ekim Ayı’nda temeli atılan Çorlu Spor Kompleksi yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bir türlü tamamlanamamıştı. 8 Nisan Perşembe Günü “Aylardır Bir Çivi Çakılmadan Bekliyor” başlığıyla gündeme taşıdığımız Çorlu Spor Kompleksiyle ilgili haberimize Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Alparslan Kurtoğlu cevap verdi. Kurtoğlu inşaatla ilgili son durumu gazetemize değerlendirdi.  
EKONOMİK KRİZ NEDENİYLE TÜRKİYE GENELİNDE ÇOĞU PROJEDE SORUN YAŞANDI 
Çorlu Spor Kompleksiyle ilgili işlerin neden aksadığını satır satır anlatan Ramazan Alparslan Kurtoğlu, “Burada Türkiye genelini ilgilendiren sıkıntılı bir durum var, 2017’den sonra iki sefer Cumhurbaşkanlığı genelgesi ve kararnamesi yayınlandı. Bir tanesi ekonomik krizden kaynaklı üretim fiyatlarındaki öngörülemeyen artışlardan sebep bir genelge yayınlandı. Birde de geçen yıl pandemiden kaynaklanan bir genelge bu genelge idarelere, yüklenici firmalara dedi ki, yüklenici firma isterlerse sürü uzatımı alabilirler, işin tasfiyesini isteyebilirler, çalışamadıklarını veya mali durumlarını beyan ederlerse bununla ilgili işlem yapmak zorundasınız diye bir genelge geldi ve bizde buna uymak zorundayız. Bu kapsamda yüklenicilerin bir kısmı dedi ki biz mevcut şartlarda işimize devam edebileceğiz, onlar devam etti. Kimisi süre uzatımı istedi, kimisi bu işin tasfiye edilmesini istedi. Bu sadece bizim büyükşehir belediyesine özel değil, tüm Türkiye’de uygulandı. Valiliğin yaptığı okul inşaatları da bu durumdan etkilendi. İl Emniyet Müdürlüğü inşaatı da bu sebepten dolayı uzadı. Spor Kompleksinde firma bizden işin fes edilmesini tasfiyesini istedi. Fesih işlemlerinde belli bir limiti geçtiği zaman bakanlığa sormamız gerekiyor. Böyle bir süreçten geçtik” dedi.  
YÜKLENİCİ FİRMAYLA İŞİ FES ETTİK, TEKRAR İHALEYE ÇIKACAK
İşi yapan ve devam ettiremeyen yüklenici firmayla işi fes ettiklerini belirten Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Alparslan Kurtoğlu, “Geçtiğimiz aylarda Çorlu Spor Salonu işimizin tasfiyesi yapıldı. İşi fes ettik, yükleniciyle ilişiğimizi geçen ay kestik. Şu anda hesap kitabı yapılıyor, hemen yıl içerisinde de ikmal ihalesine çıkıp çok kısa bir süre içerisinde de tamamlamayı planlıyoruz. Belli süreçler var, bu süreçler olumlu geçtiğini düşünürsek biz bu yıl inşaata tekrar başlarız. Yılsonuna tamamlayabilir miyiz, önümüzdeki yılın ilk çeyreğine sarkar mı o konuda net bir şey söylemem mümkün değil” dedi.  
ZARAR GÖREN TÜM İMALATLAR YÜKLENİCİ FİRMAYA AİT
“Biz tasfiyeyi yaptığımız güne kadar ki süreçte oradaki tüm maldan mülkten, inşaattan, binadan, yüklenici sorumlu” diyen Kurtoğlu konuşmasını sürdürdü: “Biz bunların parasını ödemiş olsak dahi yüklenicinin içerde teminatı var, kesin hesabı içerde her hak edişimizden kestiğimiz yüzde 3 rakamları şu anda bizde saklı. Şu anda devam eden işlemler sonucundan tek tek kalem kalem, çaktığı çiviye kadar arkadaşlarım yerinde çalışma yapıyor. Bu çalışma neticesinde parasını ödediğimiz daha sonra boş kaldığı sürede çalınmış zarar görmüş kullanılamaz hale gelmiş imalatlar varsa bunların parasını biz yükleniciden zaten kesiyoruz. Bizim belediyemizden bu konuyla ilgili çıkacak tek kuruş olmaz. Tasfiye sürece tamamlandığı anda biz büyükşehir olarak yeni ihale yapılıp yeni bir müteahhit şantiyesini kurana kadar da güvenlik önlemlerini kendimiz alırız. Zarar gören tüm imalatlar yüklenici firmaya ait” dedi. 
PROJENİN ŞU ANA KADAR YÜZDE 35’İ TAMAMLANDI 
Projenin son durumuyla ilgili de konuşan Genel Sekreter Yardımcısı Ramazan Alparslan Kurtoğlu, “Çorlu Spor Kompleksi’nin şu anda yüzde 35’i 40’ı bitmiş durumda. Kaba inşaatın tamamlanma seviyelerine gelmişti. Son tasfiye hesabında zarar gören kısımlar onlar düştüğü zaman belki yüzde 30’a düşecek. Yüklenici firmanın sorumluluğunda olan yapılarda yapılan hırsızlıklar zararlar yüklenici firmadan gider. Yüklenici firma bina yıkılsa yeniden yapmak zorunda” dedi. 
İMDAT ŞAHİN