• Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?
  • Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?
  • Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?
  • Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?
  • Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?
Çorlu Güncel

Kuzey Yolu Projesi'nde Çalışmalar Durdu Mu?

  • 08 Nisan 2021
  • 2162 Kez Okundu

2020 yılının Aralık Ayı’nda ilk kepçe vurulan Kuzey Yolu Projesi’nde günlerdir çalışma yapılmıyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar “Kuzey Yolu Projesi Çalışmaları durdu mu, günlerdir bir şey yapılmıyor” diye sordu.

Çorlu’nun trafiğini rahatlatmak için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan Kuzey Yolu Projesi Çorlu’nun alternatif bir güzergâhı olacak. Çerkezköy Yolu’na bağlanması planlanan Kuzey Yolu Projesi Silahtarağa Mahallesi’nden Kazımiye Mahallesi’ne kadar olan kısımı kapsayacak. Proje kapsamında 1 Kasım Caddesi'nden Dumlupınar Caddesi'ne, daha sonra Halit Ziya Uşaklıgil ve ardından Sinan Dede Caddesi’nden Fatih Caddesi'ne bağlantı yapılacak ve Çorlu’ya alternatif bir yol kazandırılacak. Evlerin olduğu kısma kadar hafriyatı alınan yolda günlerdir çalışma yürütülmüyor. 
VATANDAŞ YOLUN DURUMUNUN NE OLACAĞINI SORUYOR 
Silahtarağa Mahallesi Sinan Dede Caddesi üzerinde Kuzey Yolu Projesi 2020 yılının Aralık Ayı’nın sonuna doğru başlamıştı. Çorlu Belediyesi Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğunda olan çalışmalara destek vererek yolun hafriyatının alınmasını sağlamıştı. Yaklaşık 700 metrelik alanda yapılan çalışmalarda yol genişletme çalışmaları yapılmıştı. Günlerdir çalışmaların olmadığını kaydeden vatandaşlar çalışmaların tekrar ne zaman başlayacağını sordu. Yolun biran önce tamamlanmasını isteyen vatandaşlar Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ni göreve çağırdı. 
“KAZILAN KISIM 20 GÜNE KADAR YAPILIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Kuzey Yolu Projesiyle ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Veysel Tunçcan verdiği bilgilerde: “Büyükşehir Belediyesi sorumluluğunda olan bir proje. Biz hafriyat kısmında büyükşehir belediyesine destek verdik. Camiden evlerin bulunduğu kısma kadar yolun ihalesinin yapıldığını biliyorum. Sözleşmesi de en kısa zamanda imzalanacaktır. Benim tahminime göre yolun mekanik işleri 20 güne kadar yapılır diye düşünüyorum” dedi. 
PROJE TAMAMLANDIĞINDA TRAFİĞİN RAHATLAMASI BEKLENİYOR 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülecek olan ve Çorlu’nun alternatif güzergahı olan Kuzey Yolu Projesi tamamlandığında Çorlu trafiğinin rahatlaması bekleniyor. Özellikle Çerkezköy Yoluna bağlanacak olan Kuzey Yolu Projesiyle birlikte eski mahallerin bulunduğu alandaki trafik azalacak. Yolun biran önce tamamlanmasını bekleyen vatandaşlar, “Kuzey Yolu Projesi Çorlu Lisesi’nin oradan başlayıp Çerkezköy Yolu’na kadar devam edecek bir proje eğer bu güzergahta yapılacak Kuzey Yolu Projesi bölgenin yükünü alacaktır” dedi. 
İMDAT ŞAHİN