• Aylardır Bir Çivi Dahi Çakılmadan Bekliyor
  • Aylardır Bir Çivi Dahi Çakılmadan Bekliyor
  • Aylardır Bir Çivi Dahi Çakılmadan Bekliyor
Çorlu Güncel

Aylardır Bir Çivi Dahi Çakılmadan Bekliyor

  • 07 Nisan 2021
  • 1515 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin spor alanındaki en büyük yatırımlarından biri olan Çorlu Spor Kompleksi'nin inşaatı yarım kaldı. Aylardır bir çivi dahi çakılmadan inşaat beklemeye devam ediyor.


Çorlu’da Hatip Mahallesi’ne Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Çorlu Spor Kompleksi uzun zamandır çalışma yapılmadan bekliyor. Çürümeye terk edilen Çorlu Spor Komleksi’nin biran önce başlamasını bekleyen Çorlulu vatandaşlar büyükşehir belediyesine tepki gösterdi. 
TEMELİ 2017 YILINDA ATILMIŞTI 
Yaklaşık 30 milyon lira ile 20 bin 419 metrekare alan üzerinde inşa edilen, toplam 13 bin 986 metrekare kapalı alana sahip Çorlu Spor Kompleksi, bodrum kat, zemin kat ve zemin üstü 2 kattan oluşuyor. Ayrıca tesis bünyesinde 2.463 kişilik tribün, 480 kişilik teleskopik tribün, doping odası, çocuk oyun ve bakım alanı, hakem odaları, kondisyon ve fitness odası, antrenman sahası, antrenör odaları, sporcu dinlenme odası, mescitler, FIBA Odası, spor salonu, acil müdahale odası, teknik komiser odası, gözlemci odası, kafe, 152 araçlık otopark, 109 araçlık kapalı otopark bulunuyor.  Bu kadar büyük bir yatırımın yarım kalmasıyla ilgili vatandaşlarda yetkilileri göreve davet ederek spor kompleksinin bir an önce bitirilmesini istedi. 13 Ekim 2017 yılında temeli atılan spor kompleksine aylardır çivi dahi çakılmadan bekliyor. 
EKONOMİK SIKINTILAR NEDENİYLE YARIM KALDI 
30 Milyon lira bütçesi olan Çorlu Kapalı Spor Kompleksi ekonomik sıkıntılar nedeniyle yarım kaldı. Çorlulu vatandaşlar spor kompleksinin biran önce bitirilmesini istedi. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan spor kompleksinde inşaatın bitirilmemesi tepkilere de neden Çorlulu vatandaşlar büyükşehir belediyesinden harekete geçmesini istedi. İnşaatın belli bir bölümü bitirmiş olması ve şu ana kadar harcanan paraların boşa gitmemesi için inşaatın biran önce bitirilmesini isteyen vatandaşlar herkesin elini taşın altına koymasını istedi.
HIRSIZLARIN UĞRAK NOKTASI OLDU 
Uzun zamandır atıl bir vaziyette bekleyen Çorlu Spor Komleksi’ne hırsızlar elini kolunu sallayarak giriyor. İnşaat halindeki spor kompleksine giren hırsızlar özellikle demirlerini çalıyor. Gazetemize konuşan bölge halkı, “Sürekli hırsızlar gelip gidiyor, özellikle demirleri çalıyorlar. Bunun yapılması gerçekten utanç verici. Biran önce inşaatın bitirilmesini bekliyoruz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN