• Höh Milletvekili Sayısını Artırdı
  • Höh Milletvekili Sayısını Artırdı
Çorlu Güncel

Höh Milletvekili Sayısını Artırdı

  • 07 Nisan 2021
  • 4092 Kez Okundu

Bulgaristan da yapılan genel seçimlerde Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) milletvekili sayısını 25’ten 30’a çıkardı, hükümet kurmak için kilit bir rol üstlendi.


Geçtiğimiz Pazar günü yapılan genel seçimlerde oy kullanan Türkiye’deki çifte vatandaş olan soydaşlarımızın büyük çoğunlukla oy verdiği Hak Ve Özgürlükler Hareketi milletvekilliği sayısını artırdı. Aşırı sağ partilerin oy oranı düşerken milletvekili sayıları da düştü. Hak ve Özgürlükler Hareketi hükümet kurmak için şimdi kritik bir rol üstlendi. Türkiye’de kullanılan oyların büyük çoğunluğunu alan Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin seçimlerle ilgili gazetemize konuştu. 
MİLLETVEKİLİ SAYISI 25’DEN 30’A YÜKSELDİ 
Bulgaristan genel seçimlerini gazetemize değerlendiren Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin, “Hak ve Özgürlükler Partisi bir önceki seçimde aldığı 25 milletvekilini bu seçimde 30’a çıkardı. Toplam Bulgaristan da 240 milletvekili var. 6 parti meclise girdi. Gerb Partisi bir önceki seçimde 95 milletvekili vardı, 75’e düştü. Yeni parti olan İma Takıv Norod 51 milletvekili aldı. BSP’nin 60 milletvekili 43’e düştü. Hak ve Özgürlükler Partisi Bulgarca DPS ise 25 olan vekil sayısını 30’a yükseltti. DB 27 vekil aldı. Mutri Via partisi ise 14 vekil aldı” dedi. 
HÜKÜMET KURULMASINDA KİLİT ROL OYNAYACAK 
Yapılan seçimler sonucunda kurulacak hükümette Hak ve Özgürlük Hareketi’nin kilit rol oynayacağını ifade eden Güner Çetin, “Hak ve Özgürlükler Hareketi vekil sayısını yükseltti. Bu tabloya göre 3 parti birleşerek hükümet kurabilecek. Bu durumda Hak ve Özgürlükler Partisi 30 milletvekiliyle kilit bir rol oynayacak. Hükümette yer alma durumu kuvvetli” diye konuştu. 
HÜKÜMETTE YER ALIRSA TÜRKİYEDEKİ SANDIK SAYISINI ARTIRMAK İÇİN ÇABA GÖSTERECEK 
2017 yılında 75 olan Türkiye’deki sandık sayısını Bulgaristan’ın aşırı sağ partilerinin girişimiyle düşürüldü. Avrupa Birliği üyesi olmayan ülkelerdeki sandık sayılarını 35’edüşürüldü. Trakya bölgesinde 9 sandık vardı. Tekirdağ’da 6 sandık vardı. Kırklareli’nde 2 sandık, Edirne’de konsoloslukta 1 sandık vardı. Eğer Hak ve Özgürlükler Partisi hükümette yer alırsa bu sandık sayısını artırmak için gerekli girişimlerde bulunacak” dedi. 
TEKİRDAĞ’DA SEÇİME İLGİ DİĞER İLLERE GÖRE DAHA YÜKSEKTİ 
Toplamda Türkiye genelinde 24 bin 992 çifte vatandaşın sandık başına gittiğini belirten Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin bu rakamın 19 bin 877 kişisi HÖH yani DPS partisine verdi. Kimi vatandaşlarımızın burada oyları geçersiz sayıldı. Trakya’da ise 7 bin 601 kişi sandığa gitti. Tekirdağ’da 5 bin 819 kişi sandığa gitti. Tekirdağ’da seçime ilgi yüksekti. Diğer illerde 800-900 civarında oy kullanılırken, Özellikle Çorlu’da bir sandıkta 1500 civarında oy kullanıldı” dedi. 
SANDIK SAYISI ARTIRILIRSA OY KULLANAN SAYISI DA ARTACAKTIR 
Sandık sayısının yetersiz olduğunu belirten Hak ve Özgürlükler Hareketi Trakya Sorumlusu Güner Çetin, “Sandık sayısı artırılırsa oy verenlerin sayısı da artacaktır. 2017 yılında 75 olan sandık sayısı 35’e düştü. Pazar günü oy vermeden geri dönen vatandaşlarımızın sayısı çok yüksek. Bir sandıkta 1500 kişi oy kullandı, Türkiye’nin genel seçimlerde bir sandıkta en fazla 300-400 kişi oy kullanıyor. Hükümette yer alırsak sandık sayısını artırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi. 
EMEĞİ GEÇENLERE VE SEÇMENLERİMİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM 
Geçtiğimiz Pazar günü yapılan Bulgaristan genel seçimlerinde herkese teşekkür eden Güner Çetin, “Sağlıklı seçim yürütülmesinde emekleri olan Tekirdağ Valiliği’mize, belediye başkanlarımız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyorum. Önemli bir seçimi geride bıraktık. Bulgaristan Genel Seçim’lerinde içinde bulunduğumuz zor şartlara rağmen görevleri başında olan ekiplerimize, sandık görevlilerine ve oy kullanmaya gelen çifte vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN