• Saray Caddesi Dört Gözle Restore Edileceği Günü Bekliyor
  • Saray Caddesi Dört Gözle Restore Edileceği Günü Bekliyor
  • Saray Caddesi Dört Gözle Restore Edileceği Günü Bekliyor
Çorlu Güncel

Saray Caddesi Dört Gözle Restore Edileceği Günü Bekliyor

  • 03 Nisan 2021
  • 1167 Kez Okundu

Çorlu’nun en eski caddelerinden biri olan Saray Caddesi dört gözle restore edileceği günü bekliyor.


Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un projeleri arasında yer alan Saray Caddesi’nin restorasyon çalışmaları bir türlü başlamadı. Geçtiğimiz 2020 yılında esnafla bir araya gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt caddenin restorasyonunu için girişimlerde bulunmuştu. Geçtiğimiz gün Edirne’ye giden Başkan Sarıkurt Saray Caddesi’yle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. 
SARAY CADDESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR
Saray Caddesi’nin yayalaştırılması ve kentsel tasarım projesi kapsamında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’nu ziyaret eden Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt bir açıklama yaparak: “Saray Caddesi Yayalaştırma ve Kentsel Tasarım Projesi kapsamında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü sayın Yusuf Şamiloğlu ile görüş alışverişinde bulunduk. Kentimizin tarihi kimliğine sahip çıkmak ve kültürel varlıklarımızı yeniden gün yüzüne çıkarmak açısından önemli olduğuna inandığımız bu güzel projeyi hayata geçirebilmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi. 
ESNAF BİRAN ÖNCE ÇALIŞMALARIN BAŞLAMASINI BEKLİYOR 
Saray Caddesi esnafı gazetemize yaptığı açıklamada: “Biz geçtiğimiz yıl Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt ile bir araya geldik. Saray Caddesi’nin restore edilmesiyle ilgili, o günden beri çok bir adım atıldığı söylenemez, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’un sosyal medyadan paylaşımını bizlerde gördük, sevindik inşallah biran önce çalışmalar yapılır ve biter. Saray Caddesi güzel bir çehreye kavuşur” dedi. 
İMDAT ŞAHİN