• “Milletimize Umut Aşılamak Zorundayız”
  • “Milletimize Umut Aşılamak Zorundayız”
  • “Milletimize Umut Aşılamak Zorundayız”
  • “Milletimize Umut Aşılamak Zorundayız”
Çorlu Güncel

“Milletimize Umut Aşılamak Zorundayız”

  • 01 Nisan 2021
  • 1598 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, CHP Çorlu İlçe Başkanı Özgür Ertaş ve yönetim kurulu üyeleri gazetemizi ziyaret etti. Ziyarette konuşan Saygın, “Her şey sıkıntıya girdi, milletimize umut aşılamak zorundayız” dedi.

 
CHP Çorlu ilçe başkanlığını ziyaret eden, İl Başkanı Şener Zeynel Saygın Çorlu’da bir dizi etkinlik gerçekleştirdi. Çorlu’ya yaptığı ziyaret kapsamında gazetemizi ziyaret eden CHP Tekirdağ İl başkanı Şener Zeynel Saygın gazetemizin imtiyaz sahibi Selahattin Er ile görüştü. Yerel basının sorunlarıyla ilgili bilgi alan Saygın, “Yerel basınımızın her zaman yanındayız” dedi. 
“KÖTÜ YÖNETİLİYORUZ”
Gazetemizi ziyareti esnasında konuşan CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Korku eşiğini aşmak zorundayız, milletimize de insanlarımızı da umut aşılamak zorundayız. Çünkü bunlarla gitmeyeceğini herkes görüyor, bunların ne yaptığını da görüyor. Herşey sıkıntıya girdi, bu sadece pandemiden kaynaklanmıyor, kötü yönetimden de kaynaklanıyor. Gerçekten kötü yönetiliyoruz, potansiyeli olan, genç nüfusu olan, dinamik bir ülke olmamıza rağmen kendi elimizdeki değerli insanları değerli iş adamlarını da ülkeyi terk etmek zorunda bıraktık. ASELSAN’dan bile 400 tane mühendis Hollanda’ya veya Amerika’ya çeşitli ülkelere gitmek zorunda kaldı. Bundan 7-8 yıl önce Mucitler Derneği diye Ankara’da bir dernek vardı, 50 bin bilim adamının yurt dışında faaliyet olduklarını söylüyor bunlar bilim adamı 50 bin insanımız yurt dışında. Bunlar yazık günah, bu onlara imkan tanımamak ve onların kaçmasına neden olmaktır” dedi.  
BU GİDİŞATA DUR DEMEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ
“Bu gidişata dur demek için çalışacağız, başladık çalışmaya, ilçe başkanlıklarımızı ziyaret ediyoruz, esnaf ziyaretleri gerçekleştiriyoruz, vekillerimizle daha önce esnaf ziyaretleri ettik, Kobilerimizi ziyaret ettik, tarımla uğraşan çiftçilerimizi ziyaret ettik, bunların hepsinin sıkıntılarını yine gazetecilerin sıkıntılarını genel merkezimize ilettik” diyen Saygın konuşmasını sürdürdü: “Genel merkezde 81 ilden gelenleri toparladı ve hükümete bunlar sunuldu, bunları yaparsanız iyi sonuçlar alırsınız, yapmazsanız kötü sonuçlara gideriz diyerek verildi. Genel merkezimizin hazırladığı raporları esnafımıza da dağıttık, kobilerimize de verdik. İhracata dayalı olmayan Kobilerimiz çok zor durumda, çoğu da kepenk kapatmış durumda. Sadece ihracat yapabilenler ayakta durabiliyor, diğerleri duramıyor. Diğer esnaflarımızın hali malum lokantalar, kahvehanelerdi yine kapanacak. Doğru düzgün bir önlem alınıp istikrarlı olarak götürülmediği zaman bu böyle devam edecektir. Şu anda artış hızı olarak dünyada en kötü 4 ülkeden biriyiz” dedi. 
ÇOĞU ÜLKE ESNAFINA KAZANCI KADAR DESTEK SAĞLIYOR 
CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın ile birlikte gazetemizi ziyaret eden CHP Çorlu ilçe Başkanı Özgür Ertaş’ta esnafın sorunlarıyla ilgili konuştu: “Esnafı tek ayakta tutacak olan şey, devletin yapacağı yardımlar, şu an oda yok. 31 Mart tarihi itibariyle kısa çalışma ödeneği sona erdi, bu devletin bundan sonra bir formül bulması gerekiyor. Bu süreçte siyasi otorite hiçbir zaman esnafın arkasında durmaya beceremedi. Amerika’daki, İngiltere’deki, Almanya’daki yardımlara bakıyorsunuz, onlar esnafına vatandaşına destek veriyor. Nutuk atarken batı bizi kıskanıyor demek güzelde şu an hepsinde kapanma var, hepsi de esnafının arkasında durabiliyor. Almanya kazancı kadar esnafa destek verdi. Biz niye yapamadık, çünkü bizde savurganlık hat safhada” dedi.  
İMDAT ŞAHİN