• “Erbakan Birleştirdi”
  • “Erbakan Birleştirdi”
Çorlu Güncel

“Erbakan Birleştirdi”

  • 03 Mart 2021
  • 1006 Kez Okundu

Eski başbakanlardan Necmettin Erbakan’ın ölümünün 10. Sene-i devriyesinde düzenlenen anma töreninin herkesi birleştirdiğini ifade eden Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan, Necmettin Erbakan Hocamızı rahmetle anıyoruz” dedi.

 
Konuyla ilgili konuşan Saadet Partisi Tekirdağ il Başkanı Feti Pehlivan şunları kaydetti:  10 yıl evvel  rahmeti rahmana tevdi ettiğimiz muhterem Prof. Dr. Necmeddin Erbakan hocamızın hatırasına Partimiz tarafı dan organize edilen ve birçok kanaldan canlı yayınla tüm  dünyanın izlediği bir etkinlik gerçekleştirildi. Bir daha gördük ki "Yaşanabilir bir Türkiye" inşası mümkün. Birliği tesis etmek mümkün. 54.TC. Hukumeti Başbakanı Milli Görüş lideri Merhum Prof. Dr. Necmeddin Erbakan için ortak yayınla tüm dünyada aynı anda program düzenlendi” dedi. 
“Türkiye’nin ortak paydası Saadet Partisi davetine çok sayıda ismin katıldığını belirten Feti Pehlivan programa katılanları sıraladı: “Ak Parti-Mahir Ünal, CHP-Kemal Kılıçdaroğlu, HDP-Mithat Sancar, DEVA-Ali Babacan, GP-Ahmet Davutoğlu, DP-Gültekin Uysal, İyi Parti-Nuri Okutan, BBP-Tevfik Eren, Mansur Yavaş, Memur-sen, Bem-bir-sen, Türk-iş, Hak-iş, STK Başkanları, D-8 Genel Sekreteri, Iran Büyükelçisi icabet ederek birer konuşma yaptılar. Salonda TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan 'ın mesajı da okundu. Necmettin Erbakan  için sadece bir lider değil aynı zamanda bir ağabey, bir dost, bir yol arkadaşıydı. Bugün böyle müstesna bir şahsiyetin ahirete irtihalinin 10. yıl dönümünün içerisindeyiz” dedi.  
Konuşmasını sürdüren Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Feti Pehlivan, “Necmettin Erbakan yaşadığımız dünyada siyaset adamı olarak, ilim adamı olarak ve fikir adamı olarak çığır açtı. Yaşanabilir Türkiye idealini gerçekleştirmek ülkemizin ve tüm insanlığın saadetini tesis etmek için son nefesine kadar mücadele etti. Onun "Yaşanabilir Türkiye" ideali; kutuplaşan değil kucaklaşan, farklılıkların tehdit olarak değil zenginlik olarak görüldüğü, üstünlük ve kibrin değil kardeşliğin esas alındığı ve özgürlüklerin hakim olduğu bir Türkiye'ydi.  Ahlakı, nezaketi ve üslubu ile bizlere örnek bir yaşam bıraktı. Bugün bu sebeple dünyanın dört bir yanında milyonlar kendisini hayırla yad ediyor. Bu duygu ve düşüncelerle muhterem Erbakan Hocamızı; vefatının 10. sene-i devriyesinde rahmet, minnet ve özlemle anıyorum. Herkesin ve herkesimin Erbakan Hocamızı sevmesi ve yad etmesi bizi memnun eder. Ama hiç kimse Erbakan Hocamızı sevmek iddiasıyla kalkıp Saadet Partisine ayar çekemez” dedi.