• Kontrollü Normalleşme Başladı
  • Kontrollü Normalleşme Başladı
  • Kontrollü Normalleşme Başladı
  • Kontrollü Normalleşme Başladı
Çorlu Güncel

Kontrollü Normalleşme Başladı

  • 02 Mart 2021
  • 1271 Kez Okundu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklama sonrası 2 Mart tarihi itibariyle kontrollüde olsa normalleşme adımları atılmaya başladı.


Kapalı olan işyerleri yüzde 50 kapasiteyle açıldı, normalleşmenin başlamasıyla birlikte Çorlu esnafı durumu sevinçle karşıladı. Kapalı olan esnaflar aylar sonra kepenklerini açtı, öğrenciler okullarıyla buluştu. Tekirdağ’da hafta sonu ise Pazar günü sokağa çıkma kısıtlaması devam edecek, Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. 
HAFTA SONU YASAKLARI PAZAR GÜNÜ DEVAM EDECEK 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamada normalleşme adımları kısıtlıda olsa açıklandı. Türkiye korona virüs vakalarına göre renklerine ayrılırken, Tekirdağ turuncu renkle yüksek riskli grupta yer alıyor. Hafta sonu yasakları düşük ve orta riskli illerde tamamen kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde bir müddet daha Pazar günü devam edecek. Yüksek risk gurubunda bulunan Tekirdağ’da bir müddet daha sokağa çıkma kısıtlaması Pazar günü devam edecek. Orta ve düşük riskli illerde ise tamamen hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kaldırıldı. 
AYLAR SONRA İLK MÜŞTERİLERİNİ KABUL ETTİLER 
Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamada kapalı olan esnaflar yüzde 50 kapasiteyle sabah saat 07.00 ile akşam 19.00 arası kontrollü olarak açılacağı bildirildi. Çorlu’da aylardır kapalı olan esnaf Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından sonra dükkânlarını sevinçle açtı. Kıraathaneler, restoranlar, kafeler, lokantalar aylar sonra ilk müşterilerini kabul ettiler. 22 Kasım 2020 tarihinde kapanan iş yerleri aylar sonra kapılarını açtı. İşyerlerini açan esnaflar aylar sonra dükkanlarını açmanın sevincini yaşadı. 
ÇORLU ESNAFI KARARDAN MEMNUN 
Aylardır kapalı olan esnaflar karardan mennun olduklarını dile getirdi gazetemize değerlendirmede bulunan Çorlu esnafı, “Kasım ayında kapanmıştık, aylardır evimizdeyiz, işe gidemiyorduk, şimdi kontrollüde olsa dükkanımızı açtık. İlk müşterilerimiz geldi, mutluyuz, artık sabah kalktığımız zaman işimize gidebileceğiz. 
TEKİRDAĞ’DA OKULLAR KADEMELİ OLARAK AÇILDI 
Okullarla ilgili yapılan açıklamada, okullar risk gruplarına göre illerde açıldı. Tekirdağ’da okul öncesi, ilk okul, 8. Ve 12. Sınıflar açıldı. Bunun dışında sınavlar yüzyüze yapılabilecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı açıklamada düşük ve orta riskli illerde okullar açılırken yüksek riskli illerde okullar kademeli olarak açıldı. Yüksek risk grubunda bulunan Tekirdağ’da eğitim öğretim kademeli olarak başladı. Okula giden öğrenciler ders başı yaptı. 
NİKÂH VE DÜĞÜN MERASİMLERİ 1 SAATLE SINIRLI OLACAK 
Nikâh ve düğün merasimleriyle ilgili alınan kararda, düğün ve nikah merasimleri düşük ve orta riskli illerde 100 kişiyi geçmeyecek şekilde 1 saat, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise 50 kişiyi geçmeyeek şekilde 1 saat yapılacak. Tekirdağ’da düğün ve nikah merasimleri 1 saatle sınırlandırılırken 50 kişiden fazla olmayacak. 
65 YAŞ ÜSTÜ NEFES ALACAK  
65 yaş üste ve 20 yaş altı vatandaşlar için sokağa çıkma sınırlandırılması illerin risk gruplandırılmasına göre tekrar düzendi. Düşük ve orta riskli illerde sokağa çıkma sınırlandırılması kaldırılırken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise bu yaş grubundaki vatandaşların süreleri uzatılacak. 
TURNA HAYIRLI OLSUN DEDİ 
Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna kararların açıklamasından sonra kısa bir açıklamada bulunarak kararların halkımıza ve esnafımızı hayırlı olmasını dilerim” dedi. Turna yaptığı açıklamada: “Alınan kararların halkımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza hayırlı olmasını diler, hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyarak ilimizin çok riskli iller arasına girerek ağır kısıtlamalara maruz kalmamasını temenni ederim” dedi. 
İMDAT ŞAHİN