• “Ak Parti'nin Büyükşehir'i Alması Hayalden Öteye Gidemez”
Çorlu Güncel

“Ak Parti'nin Büyükşehir'i Alması Hayalden Öteye Gidemez”

  • 22 Şubat 2021
  • 782 Kez Okundu

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “2019 yerel seçimlerinde emanet verdiğimiz belediyeleri AK Parti’den bu seçimlerde geri alacağız, AK Parti’nin büyükşehir belediyesini alması da hayalden öteye gidemez” diye konuştu.

 
2019 yerel seçimlerinde AK Parti’nin Tekirdağ’da aldığı ilçe belediyelerini kıl payı aldığını kaydeden Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Ben bunları kaybedilmiş yer olarak görmüyorum, bir müddet için emanete verdik, emanete verdiğimiz yerleri tekrar geri alacağız” dedi. Konuşmasını sürdüren Saygın hem yerel hem de genel seçimlerde büyük bir zafer kazanacaklarını belirtti.  
EMANETE VERDİĞİMİZ İLÇE BELEDİYELERİNİ GERİ ALACAĞIZ
“AK Parti’de şu anda oy kaybı var, büyükşehir belediyesinin AK Parti’nin alması hayalden öteye gidemez” diyen CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Birkaç boyamayla birkaç gösterişli şeyle bu işi kazanacağını düşünüyorsa AK Partililer biraz hüsrana uğrayacaktır diye düşünüyorum. AK Parti’nin aldığı belediyelerinin hepsi kıl payı kaçmış olan yerler. Bazı kendi hatalarımızdan kaynaklı kaçırdığımız yerler bunlar, ben bunları kaybedilmiş yer olarak görmüyorum. Bir müddeti için emanete verdik, bundan da herkes de ders aldı, bu emanete verilen yerleri de tek tekrardan geri alacağımıza kalben inanıyorum” dedi.
ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLER BİZİM İÇİN ZAFER SEÇİMLERİ OLACAK 
Konuşmasını sürdüren CHP Tekirdağ İl Başkanı Şener Zeynel Saygın, “Göç alan yerlerimiz var buralarla ilgili de politika geliştirmemiz lazım, o insanlarımızın da sorunlarına değinmemiz gerekiyor ve değineceğiz. 25 bin ile 30 bin arasında göç alan bir bölgeden bahsediyoruz. Bu göçlerin çoğunluğu da, Kapaklı, Çerkezköy, Ergene ve Çorlu’ya geliyor. Bunlarla ilgili de tedbir almak zorundayız. Baktığınız zaman 5 senede 200 bine yakın nüfus artışı oluyor. Bu insanlarımıza sahip çıkmak bizim boynumuzun borcu. Ben çok umutluyum. Ben gerek genel seçimlerden gerekse belediye seçimlerinden çok umutluyum.  Şu andaki mevcut durumun çok üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Önümüzdeki seçimler bizim için zafer seçimleri olacak. İktidara getirecek seçimler olacak” dedi. 
BAZI BOZGUNCULAR MİLLET İTTİFAKININ ÇATIRDADIĞINI BELİRTİYOR, BUNLAR DOĞRU DEĞİL  
“Millet ittifakı olarak değerlendirdiğimiz zaman bu durumda bize güç katıyor. Millet ittifakı olan paydaşlarımızla da sorunları ele alıp çözeceğiz, birlikte hareket edeceğiz” diyen Saygın, “Bazı bozguncular buradaki ittifakın çatırdadığını büyükşehir belediye başkanından kaynaklı bazı sorunlar olduğunu söylüyorlar bu sorunlarda aşılamayacak sorunlar değil. Belediye başkanımızda bu konuya ciddiyetle yaklaşıyor zaten şu anda bir başlangıç olarak İYİ Parti’yle müşterek belediye çalışmalarıyla ilgili devamlı brifingler alıyoruz. Bunu başlattık devam ettireceğiz” dedi.  
İMDAT ŞAHİN