• Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
  • Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
  • Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
  • Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
  • Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
  • Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi
Çorlu Güncel

Hurdacılar Tek Tek Mühürlendi

  • 21 Ocak 2021
  • 1518 Kez Okundu

Gazetemizin 15 Ocak Cuma Günü manşetten duyurduğu “Mahallemizin Ortasında Hurdacı İstemiyoruz” haberimizin ardından Cemaliye Mahallesi’ndeki hurdacılara mühür vurularak kapatıldı.

Hurdacıların birçoğu ruhsatsız olarak çalıştırdıkları işyerleri çevreyi de olumsuz etkilemesi bölge halkını canından bezdirmişti. Gazetemizin edindiği bilgilere göre bölgede 6 hurdacının işyerleri mühürlendi. 15 Ocak tarihli gazetemizde Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur mahallesinde hurdacılardan dolayı yaşanılan sıkıntıları anlatmıştı. Haberimiz üzerine Çorlu Belediyesi Zabıta Ekipleri bölgedeki hurdacılara giderek işyerlerini mühürledi. 
BÖLGE HALKI HURDACILARDAN ŞİKÂYETÇİ 
Mahalle içinde bulunan ve Çarşı merkezine yakın olan hurdacılar nedeniyle çekçekçiler her gün onlarca aracıyla hurdacılara hurda kâğıt, demir, plastik taşıyor. Bölgede yaşanılan çevre sorunları nedeniyle sıkıntıda olan vatandaşlar artık duruma tepki gösteriyor. 15 Ocak tarihli gazetemizde Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur çevre kirliliği nedeniyle mahallede patkan farelerin gezdiğini ifade etmişti. 
6 İŞYERİNE MÜHÜR VURULDU 
Bölgede ruhsatsız olarak iş yapan ve çevreyi olumsuz etkileyen 6 hurdacı işyerine mühür vuruldu. Gazetemizin edindiği bilgilere göre şikâyetler üzerine Çorlu Belediyesi Zabıta Ekipleri harekete geçerek 6 ayrı hurdacı işyerine mühür vurarak kapattı. Bölgede olumsuzluklara neden olan hurdacılarla ilgili köklü çözümler isteyen vatandaşlar, Çorlu Belediyesi zabıta ekiplerine teşekkür etti. 
HURDACILAR ÇEVREYİ OLUMSUZ ETKİLİYORDU
Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur gazetemize yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta hurdacıların mahallemizde yarattığı olumsuzluklara değinmiştim. Bizler mahalleli adına konuşuyoruz, ve onların sorunlarını dile getirmek için seçildik. Mahalle sakinlerimiz hurdacılardan çok rahatsız, çünkü çevreye olumsuz etkileri oluyor ve mahallemizde artık patkan diye tabir ettiğimiz fareler geziyor. Bu durumdan dolayı vatandaşlarımız mağdur oluyor. Çorlu Belediyesi zabıta ekiplerimize teşekkür ediyorum sorunun üzerine gittikleri için. Beklentimiz bir daha inşallar bu hurdacılar tekrar açılmaz mühür kalıcı olur” dedi. 
İMDAT ŞAHİN