• Çorlu'da Huzur Evi Sakinleri Ve 90 Yaş Üzeri Aşılandı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Huzur Evi Sakinleri Ve 90 Yaş Üzeri Aşılandı

  • 21 Ocak 2021
  • 1080 Kez Okundu

Çin’den getirilen sinovak covid 19 aşısı Çorlu’da ilk Sağlık çalışanlarına yapılmıştı. Sağlık çalışanlarının tamamına yakını aşılanırken şimdi 90 yaş üzeri vatandaşlar ve huzurevinde kalanlar covid 19 aşısı olmaya başladı.


Çorlu ve Tekirdağ’ın genelinde aşılama çalışmaları devam ediyor. İlk olarak sağlık çalışanlarının aşılanmasıyla birlikte şimdi 90 yaş üzeri vatandaşlar ve huzur evindeki vatandaşlar aşılanmaya başlandı. Bunun dışında Engelli Rehabilitasyon Merkezleri’ndeki vatandaşlar aşılanırken daha sonra 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar aşılanmaya başlanacak. 90 yaş üzeri vatandaşların yanında kalan 80 yaşındaki vatandaşlarda aşıdan faydalanıyor. 
EVİNDE OLAN YAŞLI VATANDAŞLARIN SAĞLIKÇILAR EVİNE GİDİYOR
Sağlık Çalışanlarının aşılama çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte şimdi Çorlu’da 90 yaş üzeri vatandaşlar, huzurevinde olanlar, huzurevi çalışanları ve Engelli Rehabilitasyon Merkezleri’nde olan vatandaşlar aşılanmaya devam ediyor. Daha sonra 65 yaş üzeri kronik rahatsızlığı olan vatandaşlar aşılanmaya başlanacak. Çorlu’da sağlık ekipleri Huzurevine giderek aşı çalışmalarını orada tamamlarken evlerinde olan vatandaşlarında evlerine giderek aşılarını yapıyorlar. 
İMDAT ŞAHİN