• “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
  • “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
  • “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
  • “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
  • “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
  • “O Bina Sonunda Yıkılıyor”
Çorlu Güncel

“O Bina Sonunda Yıkılıyor”

  • 18 Ocak 2021
  • 1073 Kez Okundu

Gazetemizin bir ay önce 22 Aralık 2020 tarihinde “Yıkmak İçin Neyi Bekliyorsunuz” başlığıyla duyurduğumuz o bina sonunda yıkılıyor.


Uyuşturucu ve alkol kullanıcılarının mekânı konumda olan ve yıllarca atıl durumda olan bina gazetemizin konuyu gündeme taşımasıyla birlikte yıkılıyor. Bir ay önce yaptığımız haberin ardından yıkılan bina çevredeki vatandaşları da sevindirdi. Zafer Mahallesi Zeytin Sokak üzerinde bulunan bina yıllardır atıl bir vaziyette bekliyordu, Avrupa Yakası Gazetesi olarak gündeme taşıdığımız binanın sonunda ihalesi yapılarak yıkımına başlandı. 
UZUN YILLAR ALKOL VE UYUŞTURUCU KULLANICILARININ MESKENİ OLARAK KULLANILDI 
Çorlu KYK Kız Öğrenci Yurdu’nun hemen arka tarafında bulunan atıl binada uyuşturucu ve alkol kullanılması tepkiye neden olmuştu. Yıllarca atıl durumda kalan ve bu güne kadar hiçbir şey yapılmayan binanın yıkılmasına karar verildi. Bir süre öğrenci pansiyonu olarak kullanılan ve Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli olan binanın yıkım işlemi ihalesi geçtiğimiz günlerde tamamlanarak yıkılmaya başlandı. Çorlu KYK Kız Öğrenci Yurdunun hemen arka kısmında bulunan binanın alkol kullanıcıları ve madde bağımlıları tarafından kullanılması tepkiyle karşılanmıştı. Bölgede yaşayan vatandaşlar duruma tepki göstererek yıkılmasını istemişti. 
BİR HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMEN YIKILACAK 
Yıkım işlemlerine başlanan atıl binanın bir hafta içerisinde tamamen yıkılacağı bildirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli olan bina geçtiğimiz günlerde yıkım için ihalesi yapılarak yıkım çalışmaları başladı. Yüklenici firma vakit kaybetmeden binanın yıkım işlemlerine başladı. Çatısını tamamen yıkan yüklenici firma ekipleri kepçe yardımıyla bir hafta içinde binanın tamamını yıkacak. 
GAZETE OLARAK SORUNLARA KAYITSIZ KALMIYORUZ
Avrupa Yakası Gazetesi olarak bölgemizde yaşanan olumsuzluklara kayıtsız kalmıyoruz ve konuları gündeme taşıyoruz. Zafer Mahallesi Zeytin Sokak üzerinde bulunan atıl bina içinde konuyu birkaç kez gündeme taşıyarak yetkililerin harekete geçmesini sağladık. Çorlu’da özellikle uyuşturucu kullanıcılarının kullandıkları mekanları gündeme taşıyarak büyük başarılar elde ettik. Eski Halk Eğitim Merkezi’nin yıkılması için sürekli konuyu gündeme taşıdık. Onlarca atıl durumda binanın haberlerini yaparak binalarla ilgili gerekli önlemlerin alınmasına vesile olduk. Bundan sonrada sorunların üzerine gitmeye devam edeceğiz. 
GAZETEMİZE TEŞEKKÜR ETTİLER 
Yıllarca atıl durumda olan binanın yıkılmaya başlamasından dolayı bölge halkı gazetemize teşekkür etti: “Gazetenize ne kadar teşekkür etsek azdır. Haberinizden sonra ilgililer konunun üzerine düştü ve yıllardır atıl durumda olan bina yıkılmaya başladı. Gazetecilik vatandaşın yaşadıkları olumsuzlukları gündeme taşımaktır sizlere Avrupa Yakası Gazetesi olarak bunu çok güzel yapıyorsunuz. Sizlere teşekkür ediyoruz, iyi ki varsınız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN