• Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
  • Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
  • Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
  • Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
  • Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
  • Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi
Çorlu Güncel

Okullarda İstiklal Marşı Sesleri Tekrar Yükseldi

  • 11 Ocak 2021
  • 1232 Kez Okundu

Pandemi nedeniyle kapalı olan okullarda bir süredir İstiklal Marşı söylenmiyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’nın çağrısıyla İstiklal Marşı sesleri okullarda tekrar yükseldi.


Çorlu’da bulunan tüm okullarda okul idarecileri okul bahçelerinden İstiklal Marşı ve bayrak töreni düzenledi. Çorlu Şehit Hamza Çavuş İlkokulu’nda düzenlenen İstiklal Marşı ve bayrak törenine Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı ve Çorlu Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan katıldı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın talimatıyla Türkiye’nin genelinde okullarda İstiklal Marşı ve bayrak töreni yapıldı. Çorlu da bulunan tüm okullarda da tören düzenlendi. 
PANDEMİ NEDENİYLE OKULLARDA BİR SÜREDİR İSTİKLAL MARŞI OKUNAMIYORDU 
Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı çağrıda, “11 Ocak Pazartesi günü saat 10.00’da tüm okullarımızın bahçesinde bayrak töreni yapılacak ve İstiklal Marşı’mız okunacak” denmişti. Çorlu’da ve Türkiye’nin her noktasında İstiklal Marşı’ sesleri yükseldi. Pandemi nedeniyle okulların uzaktan eğitime devam etmesi nedeniyle bir süredir İstiklal Marşı ve bayrak töreni yapılamıyordu. Milli Eğitim Bakanlığı’da yaptığı çağrıyla okullarda bayrak töreni ve İstiklal Marşı okunması talimatı verdi. Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamada, her pazartesi sabahı ve her cuma akşamı Türkiye’nin dört bir yanındaki okul bahçelerinden gür bir sesle yükselen İstiklal Marşı’nın salgın koşulları nedeniyle bir süredir yan yana okunamadığına dikkat çekildi.     
İSTİKLAL MARŞI TÖRENİMİZİ GERÇEKLEŞTİRDİK 
Şehit Hamza Çavuş İlkokulu’nda düzenlenen İstiklal Marşı ve bayrak törenine katılan Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı bayrak töreni ve İstiklal Marşı okuduktan sonra gazetemize açıklamada bulunarak: “Milli Eğitim Bakanlığımızın talimatıyla bugün tüm Türkiye’de saat: 10.00’da İstiklal Marşı söyleneceği belirtildi. Bizde Çorlumuzda yeni eğitim öğretime başlayan ve pandemi nedeniyle fiili olarak eğitim öğretime başlayamayan Şehit Hamza Çavuş İlkokulumuza geldik ve İstiklal Marşı törenine katıldık” dedi. 
DİLEĞİMİZ YÜZ YÜZE EĞİTİMİN BİRAN ÖNCE BAŞLAMASI
Konuşmasını sürdüren Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı, “Siz ne kadar güzel okul yaparsanız yapın, içinde öğrenci, öğretmen yoksa o güzelliklerden mahrum kalıyorsunuz. Dileğimiz umudumuz kısa süre içerisinde tekrar yüz yüze eğitime başlamalarıdır. Öğretmenlerimiz online olarak eğitim öğretime devam ediyorlar. Biz bugün Milli Eğitim Müdürümüz ve okul idarecilerimizle geldik İstiklal Marşı okuyarak bu haftaki eğitim öğretimi başlattık” dedi.  
İMDAT ŞAHİN