• “Büyükşehirde Maaşlar 3 Bin 350 Lirayı Geçmektedir”
  • “Büyükşehirde Maaşlar 3 Bin 350 Lirayı Geçmektedir”
Tekirdağ

“Büyükşehirde Maaşlar 3 Bin 350 Lirayı Geçmektedir”

  • 28 Aralık 2020
  • 2666 Kez Okundu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesiyle ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir açıklama yaptı.

 
Aralık Ayı başında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan Genel İş Sendikası yarım günlük iş bırakma eylemi yapmışlardı. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı 11 ilçedeki işyerlerinde yarım gün iş bırakan büyükşehir belediyesi işçileriyle ilgili Kadir Albayrak ilk kez açıklama yaptı. Toplu iş sözleşmesinin devam ettiğini kaydeden Albayrak “büyükşehirdeki tüm işçilerin ortalama ücretlerine bakıldığı zaman 3 bin 350 lirayı geçmektedir, yeni toplu sözleşme sonuçlandığı zaman personel maaşları daha da iyileşecek” dedi. 
TOPLU SÖZLEŞME SÜRECİ DEVAM EDİYOR 
Süreçle İlgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “İnsan odaklı bir yönetim anlayışı benimseyen Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşumuz TESKİ olarak vatandaşlarımıza her alanda en iyi hizmeti verme ilkesiyle çalışırken emekçilerimizindi haklarını da gözetiyoruz. Büyük özveriyle görev yapan Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ emekçilerimizin, 2020 yılı Kasım ayı maaş verilerinde şirket personelinin % 95'inin, 3.100 TL'nin üzerinde ücret aldığı görülmektedir. Tüm çalışanların maaş ortalamasına bakıldığında ise fazla mesai ücretleri hariç personelin eline aylık net olarak 3.350 TL geçmektedir. Öte yandan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Genel İş Sendikası arasında 2020 yılı Eylül ayında başlayan toplu iş sözleşmesi süreci halen devam ediyor. Süreç tamamlandığında personel maaşları daha da iyileştirilecektir. Emek en yüce değerdir. Büyükşehir Belediyesi olarak, emek ve alın teri kavramlarının öneminin bilinciyle, emekçi kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN