• Yasak Olmasına Rağmen Asılmaya Devam Ediyor
  • Yasak Olmasına Rağmen Asılmaya Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Yasak Olmasına Rağmen Asılmaya Devam Ediyor

  • 27 Kasım 2020
  • 1115 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi 2020 yılına girerken çevre ve görüntü kirliliğini önlemek için izinsiz reklam afişi ve ilan asanlara ceza işlem uygulanacağını duyurmuştu, fakat bazıları bu yasaklara uymayarak yine duraklara ve panolara izinsiz ilan afiş asmaya devam ediyor.

Çorlu'da izinsiz afiş ve reklam faaliyetleri konusunda harekete geçen Çorlu Belediyesi, izinsiz afiş asarak çevre ve görüntü kirliliği oluşturanlara cezai yaptırım için çalışma başlatmıştı. İzinsiz afiş asanlara ilgili kanun kapsamında 2020 yılı itibariyle 12 bin liraya varan cezalar keseceğini duyuran Çorlu Belediyesi’nin bu kararına pek uyulmadığı görülüyor. 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: kanunların dışında yapılan uygulamalara fırsat vermeyeceklerini, şehrin muhtelif noktalarında asılan izinsiz afişlerin hem kötü bir görüntü hem de çevre kirliliği oluşturduğunu ifade ederek, kanun ve kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 42. maddesi hükümleri gereğince hukuki işlem yapılacağını söylemişti. Açıklanan bu karara bazı kimseler uymazken izinsiz olarak afiş ve ilan asmaya devam ediyor. 
Atatürk Bulvarı, Omurtak Caddesi ve Kumyol Caddeleri’ndeki elektrik panolarına duraklara afiş ve ilan asılması vatandaşın da tepkisine neden oluyor. özellikle Atatürk Bulvarı’nda görünen noktalarda yer alan panolara ilan ve afiş asılmış durakların camları ise ilandan geçilmiyor. 
İMDAT ŞAHİN