• Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
  • Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı
Çorlu Güncel

Pandemi Döneminde Meyve Tüketimi Arttı

  • 26 Kasım 2020
  • 1143 Kez Okundu

Pandemi nedeniyle vatandaşlar bağışıklık sisteminin kuvvetlendirmek için meyve ve sebzeye ağırlık vermeye başladı. Sebze ve meyve halinde işletmeci olan Engin Adıgüzeloğlu özellikle meyve satışlarında artışların olduğunu belirtti.


Konuyla ilgili gazetemize konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnaflarından Doktor 83 Tarım Ürünleri işletmecisi Engin Adıgüzeloğlu, pandemi nedeniyle vatandaşlar özellikle meyveye ağırlık verdiğini ifade etti. Kış aylarının vazgeçilmezi olan mandalina, portakal gibi meyvelerin çokça tüketildiğini belirtti. 
ÖZELLİKLE C VİTAMİNİ İÇEREN MEYVELERDE SATIŞLAR YÜZDE 25 ARTTI 
Pandemi döneminde daha çok evde vakit geçiren ve dışarda çok fazla yemek yemeyen vatandaşlar bu dönemde meyve tüketimine ağırlık verdi. Meyve tüketiminin geçin yıla oranla yüzde 20-25 oranında arttığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali esnaflarından Doktor 83 Tarım ürünleri işletmecisi Engin Adıgüzeloğlu, “Şu anda mandalina sezonu geçin yıla oranla bu yıl yüzde 20 yüzde 25 oranında arttı. Portakal yeni yeni başladı, onun satışlarını yapıyoruz. Özellikle C vitamini ağırlıklı, kividir, portakaldır, mandalinadır vatandaşlar bunları biraz daha fazla tüketiyorlar” dedi.   
“TAHMİNİM HAFTALIK SEBZE HALİNDEN 200 TON ÜRÜN ÇIKAR”
Tahmini rakamlar veren Sebze ve Meyve Hali esnaflarından Engin Adıgüzeloğlu, haftalık sebze ve meyve halinden 200 ton ürün çıktığını ama Çorlu’da haftalık sebze meyve tüketiminin 5 bin ton civarında olabileceğini belirtti. Çorlu Sebze ve Meyve Hali olarak ihtiyacın ancak yüzde 10’unun Çorlu Sebze ve Meyve Hali’nde karşılandığını belirten Engin Adıgüzeloğlu, “Meyve ve sebze üzerine çalışan sebze ve meyve halinde 7-8 tane dükkân var, bunlardan 2-3 tanesi daha tonajlı satıyor. Çorlu Sebze halinde benim tahminim 150-200 ton haftalık sebze ve meyve çıkıyor. Benim tahminim haftalık Çorlu’da 5 bin ton sebze ve meyve tüketilir bunun sadece 200 tonu sebze halinden çıkıyordur. 200 ton buradan çıkıyorsa geri kalanı dışardan geliyor” dedi.   
MODERN BİR SEBZE VE MEYVE HALİNİN ÇORLU’YA YAPILMASI GEREKİYOR
Çorlu’ya modern bir sebze halinin olması gerektiğini vurgulayan Engin Adıgüzeloğlu, “Sebze halinde bulunan dükkânlar bakıldığı zaman Çorlu’ya yetmiyor. Çorlu 300 bin nüfusu olan bir ilçe biz hal olarak Çorlu’da sebze meyvenin ancak yüzde 10’unu karşılıyoruz. Bunun da sebebi büyük bir sebze halinin olmaması dükkân sayısının kısıtlı olması, İstanbul’un yakın olması, pazarcı esnafının da kendi araçlarıyla İstanbul’a gidip oradan ürünlerini tedarik ediyor. Maalesef bunların bir kısmı da kayıtsız geliyor. Bu da bizim en büyük sıkıntılarımızdan bir tanesi. Biz bu durumu büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak’a sunmuştuk, Süleymanpaşa ilçesine bir tane yapıldı, bir tane de Çorlu’ya yapılacaktı. Şu ana kadar her hangi bir adım göremiyoruz. Kayıt dışı olunca hem burada maliyenin bir kaybı söz konusu oluyor, hem de belediyelerin bir gelir kaybı söz konusu oluyor. Modern bir sebze ve meyve halinin Çorlu’ya yapılması gerekiyor. Müşterinin de bu halde gelip çeşitleri bulması gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi’nin bu sebze ve meyve halinin biran önce hayata geçirmesini bekliyoruz. Ne hikmetse bunu bir türlü yapmıyorlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN