• Alt Yapı Sorunumuz Yıllardır Devam Ediyor
  • Alt Yapı Sorunumuz Yıllardır Devam Ediyor
Çorlu Güncel

Alt Yapı Sorunumuz Yıllardır Devam Ediyor

  • 26 Kasım 2020
  • 1164 Kez Okundu

Cemaliye Mahallesi’ndeki sorunlarla ilgili gazetemize konuşan muhtar Soner Uğur, altyapı sorununun yıllardır devam ettiğini belirtti.

Alt yapı sorununun çözüme kavuşturulmasını isteyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur yağmur yağdığı zaman rögarların geri taştığını belirtti. TESKİ Genel Müdürlüğü’ne konuyu defalarca aktardıklarını belirten Uğur, bizlere büyük bir yatırımın olması gerektiği belirtildi” dedi. Büyük bir yatırım gerekiyorsa bunu TESKİ’nin yapmasını isteyen Muhtar Soner Uğur mahallede yaşanan diğer sorunları da gazetemize değerlendirdi. 
YAĞMUR YAĞDIĞINDA RÖGARLARDAN PİS SULAR GERİ TEPİYOR 
“Alt yapı sorumuz yıllardır devam ediyor, bunu bizlerde dile getirmeye devam edeceğiz” diyen Soner Uğur, “TESKİ Genel Müdürü’nü aradık bu sorunumuzla ilgili bize bununla ilgili büyük bir yatırımın olması gerektiğini ifade etti. Cemaliye Mahallesi, Silahtarağa Mahallesi ve Nusratiye Mahallesi gibi bu mahallelere yağmur suyu hattı ve kanalizasyon pis su hattının ayrıştırılması gerekiyor. Omurtak Caddesi’nden aşağı dereye kadar sokak sokak ayrılması gerekiyor. Bunun içinde büyük bir yatırımın olması gerektiği bizlere söylendi. Her yağmurda, rögarlar tıkanıyor. Hatta rögarlardan insan boyunca su fışkırıyor. Bu bizim mahallemizin başlıca sorunumuz” dedi. 
BALIK TEZGÂHLARINDAN PİS SULAR APARTMANLARIN ÖNÜNE AKIYOR 
“Bir sıkıntımızda Pazar yerinde balıkçıların bulunduğu yerdeki sorun. Balıkçıların önlerinde mazgal olmasına rağmen içerde yıkamıyorlar, arka tarafta balıklar yıkanıyor” diyen Cemaliye Mahalle Muhtarı Soner Uğur, “Oradaki bütün pis balık suları oradaki binaların önünden gidiyor. TESKİ’ye bildirdik Çorlu Belediyesi yapacak dediler, Çorlu Belediyesine söyledik TESKİ yapacak dedi. Her Pazar olduğunda bu sıkıntıları yaşıyoruz. Bu konuda balıkçılar uyarıldı ama maalesef yine de önüne geçilemedi. Daha önce Çakıl Sokak üzerinde pazarın yan tarafında mazgal vardı, Çakıl Sokakta yol yapılınca mazgal kot farkından dolayı suların gideceği mazgal iptal edildi. Bu sorunun ortadan kalkması istiyoruz, şu anda suyun gideceği yer yok. Pis balık suları apartmanların önüne doğru akıyor” dedi. 
İMDAT ŞAHİN