• Bu İşin Şakası Yok, Çorlu Kıpkırmızı!!!
  • Bu İşin Şakası Yok, Çorlu Kıpkırmızı!!!
  • Bu İşin Şakası Yok, Çorlu Kıpkırmızı!!!
Çorlu Güncel

Bu İşin Şakası Yok, Çorlu Kıpkırmızı!!!

  • 20 Kasım 2020
  • 1407 Kez Okundu

Korona virüs vakaları her geçen gün artarken, Hayat Eve Sığar uygulamasında Çorlu’da neredeyse her yer kırmızıyken bazı vatandaşların tedbirleri gevşetmesi tepkiyle karşılanıyor.

Korona virüs can almaya devam ederken, maske mesafe ve hijyen kurallarının gevşetilmesi bu işin şakası yok dedirtti. Çorlu’da özellikle PTT ve bankaların önünde bekleyen vatandaşların sosyal mesafe kuralını hiçe sayması kurallara uyan vatandaşların tepkisine neden oluyor. Korona virüs vakaları Çorlu’da bu kadar artmışken hala kuralların gevşetilmesi korkuya neden oluyor. 
HAYAT EVE SIĞAR UYGULAMASINDA ÇORLU KIPKIRMIZI  
Hayat Eve Sığar Uygulamasına girildiğinde Çorlu’nun her bölgesinin kırmızı olması dahi bazı vatandaşları uyarmaya yetmiyor. Çarşıda özellikle banka ve PTT kurumları önünde sıra bekleyen insanların sosyal mesafe kuralına uymaması, bazı vatandaşların durumu ciddiye almadığını gösteriyor. Sürekli uyarıların yapılmasına rağmen kurallara dikkat edilmemesi tepkilere neden oluyor. 
HERKES DİKKATLİ OLMALI 
Özellikle işi olmayan vatandaşların evde kalmaları istenirken bazı vatandaşlar yine meydanlara çıkıp oturmaya devam ediyor. Çarşı merkezinde işini halleden vatandaşlar evine gitmek yerine çarşıda vakit geçirmeyi tercih ediyor. Vakalar bu kadar yükselmişken kurallara uyulmaması riski daha da artırıyor. 
ALINAN TEDBİRLER HAYATA GEÇİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın korona virüs tedbirleriyle ilgili geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada alınan tedbirler hayata geçmeye başladı. Cuma günü (dün) itibariyle kafe, restoran, kıraathaneler kapatılırken, restoranlar sadece paket servisi yapacaklar. Cumartesi günü de (bugün) akşam saat 20:00’da sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. Cumartesi akşamı saat 20:00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazar Günü saat: 10:00’a kadar sürecek, Pazar Günü saat 20:00’da başlayan sokağa çıkma kısıtlaması Pazartesi sabah saat: 05:00’ kadar devam edecek. 
İMDAT ŞAHİN