• Geleceğe Bir Nefes De Marmaraereğlisi'nden
  • Geleceğe Bir Nefes De Marmaraereğlisi'nden
Tekirdağ

Geleceğe Bir Nefes De Marmaraereğlisi'nden

  • 11 Kasım 2020
  • 2410 Kez Okundu

Geçtiğimiz yıl başlatılan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Milli Ağaçlandırma Günü” olarak ilan ettiği 11 Kasım saat 11.11’de tüm yurtta fidanlar yine toprakla buluşturuldu.




Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda başlatılan ‘Geleceğe Nefes’ kampanyası bu yıl da 11 Kasım saat 11.11’de 81 il ve 922 ilçede aynı anda gerçekleşti. Orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, orman yangınları sonucunda zarar gören alanların yeniden ağaçlandırması konusunda, vatandaşların taleplerine karşılık vermek için başlatılan kampanyada 11 Kasım saat 11.11’de ülke genelinde 11 milyon adet ağaç dikilirken, Marmaraereğlisi’nde de 261 adet fidan dikildi.

Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu bahçesine koronavirüs önlemleri alınarak sağlanan katılım ile 1600 adet fidan dikimi gerçekleştirildi. Konu ile ilgili açıklama yapan Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata; “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Milli Ağaçlandırma günü olarak ilan edilen bugün de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlatmış olduğu ağaç dikimi seferberliğinde bir araya geldik. Ormanlarımız bizim huzur kaynağımız, oksijenimiz geleceğe olan yatırımımız dolayısıyla, ülkemizde çok sayıda orman yangınıyla mücadele ettiğimiz bu yılda diktiğimiz yeni fidanlar ile acımız bir nebze olsun hafifleyecek ve kül olan ormanlarımızın yeniden yeşermesi için umut olacak. Katılan herkese teşekkür ediyorum. İnşallah dikeceğimiz her fidan yarın için bizlere huzur, oksijen, yağmur, orman ürünleri olarak geri gelecektir” dedi.

Gerçekleşen etkinlik, İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Marmaraereğlisi Meslek Yüksek Okulu katılımcılarıyla gerçekleşti.