• Ulu Önder, Marmaraereğlisi'nde Saygı Ve Özlemle Anıldı
  • Ulu Önder, Marmaraereğlisi'nde Saygı Ve Özlemle Anıldı
Tekirdağ

Ulu Önder, Marmaraereğlisi'nde Saygı Ve Özlemle Anıldı

  • 10 Kasım 2020
  • 2588 Kez Okundu

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 82. yılında tüm yurtta olduğu gibi Marmaraereğlisi’nde de törenlerle anıldı.


Marmaraereğlisi’nde ki anma töreni; İlçe Kaymakamlığı, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığının  çelenklerinin Atatürk anıtına sunulmasıyla başladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin tamamlanmasının ardından protokol ve beraberindekiler Marmaraereğlisi 15 Temmuz Şehitleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi‘nde düzenlenen anma programına katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan anma programında; günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılmasının ardından şiirler okundu ve program son buldu.

Törene; Marmaraereğlisi Kaymakamı Sıdkı Zehin, Garnizon Komutanı Personel Albay Demiray Karadeniz, Belediye Başkanı Hikmet Ata, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Emre Eğripınar, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Oğuz Karadeniz, İlçe Emniyet Müdürü Emniyet Müdürü V. Oğuz Günhan, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.