• “Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”
  • “Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”
  • “Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”
  • “Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”
  • “Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”
Çorlu Güncel

“Bizlerde Mi Büyükşehir'e Yürüyelim”

  • 02 Kasım 2020
  • 4332 Kez Okundu

Çorlu’nun mahallerinden Çorlu’nun merkezine taşımacılık hizmeti veren Seymen Birlik, Yakuplu Birlik, Türkgücü Birlik ve Önerler Birlik başkanları ve esnafı, “Bizlerde mi Büyükşehir Belediyesi’ne yürüyelim, haklı iken haksız konuma düşürülüyoruz” dedi.


Ergene İlçesi Marmaracık Mahallesi’nden taşımacılık hizmeti yapan esnaflar geçtiğimiz günlerde büyükşehir belediyesine gitmek istemiş, emniyet kuvvetleri izin vermemişti. Marmaracık Mahallesi’nden Bülent Ecevit Bulvarı’nı geçerek Çorlu Devlet Hastanesine gelen ve aynı güzergahtan Marmaracık Mahallesi’ne dönen esnafın, Çorlu'da da hizmet veren esnafla aynı güzergahta olmasına bu kez de Çorlu’nun mahalle taşımacılığı yapan esnafı tepki gösterdi. 
4 BİRLİK BAŞKANI VE ESNAFI GAZETEMİZİ ZİYARET ETTİ 
Seymen Birlik Başkanı İsmail Şirin, Yakuplu Birlik Başkanı Hasan Pati, Türkücü Birlik Başkanı Nazım Taşçı ve Önerler Birlik Başkanı Gökay Kayıkçı haklarının yendiği gerekçesiyle bir basın metni yayınladı. 4 mahallede toplam 51 araçları olmasına rağmen 25-30 araçla hizmet yürüttüklerini belirten esnaflar, taşımacıkla ihtiyaç varsa o zaman biz aralarımızı çıkartıp bu hatta biz çalışalım, UKOME de hakkımız olan 20 aracımızı şu anda çıkarmıyoruz” dedi. 
MARMARACIĞA VERİLİRSE DİĞERLERİNE DE HAK DOĞACAK
Marmaracık araçları hatta devam ederse o zaman Misinli ile birlikte Ulaş ve diğer köy araçlarının da haklarının doğacağını belirten Çorlulu esnafı, “O zaman Kapaklı’dan gelen araçlara Ergene Belediyesi Velimeşe’ye girmesine izin vermedi. Esnafının haklarını korumak adına Kapaklı’daki araçlar Velimeşeye giremiyor” dedi. 
5 MAHALLE 51 ARAÇ İLE GÜZERGAHIMIZ OTOGARA BAĞLANDI 
Konuyla ilgili açıklama yapan 4 Birlik Başkanı ve esnafı, “Kamuoyunu yönlendirmek için gerek yazılı ve gerekse görsel basında çıkan haberler ile kooperatiflerimiz, başkalarının haklarına zarar veren kurumlar olarak gösterilmeye çalışılmış olduğundan bu basın bildirisini açıklamak zorunluluğu doğmuştur. Bizler Seymen Birlik, Yakuplu Birlik, Türkgücü Birlik ve Önerler Birlik olarak 2018 yılında engelli rampa, 5 senelik araçlar, kamera, validatör, güzergah uzatması vb şartlar sağlanması koşuluyla TETUS yönetimi altına alındık. 5 mahalle 51 araç ile güzergâhımız otogara bağlandı” denildi. 
GÜZERGAH VERİLEN HATTA BAŞKA HAT BAĞLANAMAZ
Açıklamanın devamında; “Çok araba ile güzergaha başladığımız ve her aracımızı çalıştırmadığımız halde güzergahımız da sırasıyla 10-14-5 numaralı Büyükşehir Belediyesine ait otobüslerde çalışmaya devam etmiştir. Tabiki de çalışmayan araçlar için Çorlu Belediyesi Başkanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan farklı çözümler beklemekteyiz. Tüm yaşadığımız bu sorunlara rağmen vatandaşa en güzel hizmeti sunmaya çalışırken 2918 sayılı Trafik Kanununa göre güzergah verilen hatta bir başka hat bağlanamaz kuralı kamu kurumlarınca çiğnenerek mağduriyetimiz bir kat daha artırılmıştır” ifadelerine yer verildi. 
BU KARARLAR EŞİTLİK VE TARAFSIZLIK İLKELERİNE AYKIRIDIR 
“ Ergene ilçesi otogarından Çorlu ilçesi otogarına yolcu taşımacılığı yapan araçlara hem kanun hükümleri hem de belediye başkanlığının almış olduğu kararlar yok sayılmak suretiyle ilçe merkezinde yolcu taşıtılması belediyeciliğin ön şartı olarak eşitlik ve tarafsızlık ilkelerine aykırıdır” diyen Çorlulu taşımacı esnafı, “Ancak yine de başkalarının yaptığı şekilde kamu ve insan sağlığı tehlikeye atacak ve kamuoyuna yanıltacak eylemler ile değil de bizlere ve üyelerimize yakışan sabır ve sükunetle belediye başkanlığımızın aldığı kararları izlemekte, uğramış olduğumuz haksızlık ve mağduriyetimizin bir an önce giderileceğinden de şüphemiz bulunmamaktadır” dedi.  
HAKLI İKEN HAKSIZ DURUMA DÜŞÜRÜLÜYORUZ 
“Bizlerin gerek yazılı gerekse görsel basında çıkan haberler nedeniyle haksızlık eden durumuna düşürülmesine de bizleri derinden yaralamaktadır” diyen esnaflar açıklamasını sürdürdü: “Burada asıl bizler mağdur iken yapılan kamuoyu yanıltması ile haklı iken hasız duruma düşürüldük. Yine de bizler kimsenin hakkını yemediğimizi haklarımızı korumak için de kanunun ve yönetmeliklerin bizlere tanıdığı yetkilere ve haklar doğrultusunda gerekli tüm hukuki ve idari işlemleri yapacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN