• “Şehirlerde En Önemli Gündem Maddesi Güvenlik Olmalı”
  • “Şehirlerde En Önemli Gündem Maddesi Güvenlik Olmalı”
Çorlu Güncel

“Şehirlerde En Önemli Gündem Maddesi Güvenlik Olmalı”

  • 27 Ekim 2020
  • 1127 Kez Okundu

Çorlu’da meydana gelen güvenlik olaylarıyla ilgili gazetemizin sorularını yanıtlayan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt “Şehirlerimizin en önemli gündem maddesi güvenlik olmak zorunda” dedi.


Yapılan işleri anlamlı kılan en önemli şeyin oraya insanların rahatlıkla güven içinde ulaşıyor olabilmesidir diyen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, şehirlerimizin en önemli gündem maddesinin güvenlik olması gerektiğini vurguladı. Parklarda yaşanan olumsuzluklara da değinen Sarıkurt, emniyet teşkilatı mensuplarının yetersiz olduğunu söyleyerek; “Bu konuyu kamu görevlileri, Milletvekilleri, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un çözeceğini ümit ediyorum” dedi. 
YAPILAN HİZMETLERE VATANDAŞLARIN GÜVEN İÇERİSİNDE ULAŞIYOR OLMASI GEREKİYOR 
Konuşmasını sürdüren Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şehirlerimizin en önemli gündem maddesi güvenlik olmak zorunda. Yaptığımız bütün işleri anlamlı kılan o yapılan faaliyetlerin hizmetlerin yapıldığı yere insanların güven içerisinde ulaşılıyor olması güven içerisinde kullanabiliyor olması gerekiyor. Çorlu Belediyesi çok uzun zamandır emniyet teşkilatının güvenlik kuvvetlerinin daha kuvvetli olması için hikayenin tarafıdır. İçişleri Bakanlığı ve Avrupa Birliği’nin yaptığı bir toplantı da oldu. Orada kolluk kuvvetlerinin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum örgütlerinin ve toplumun bu noktada neler yapabileceği mevzuatların ne kadar yeterli olup olmadığı orada tartışılıyor. Sadece Çorlumuz özelinde değil ülkemizin sorunu” dedi. 
 MİLLETİN MALINA ZARAR VERENLERİN PEŞİNİ BIRAMAYACAĞIM
“Geçtiğimiz gün Reşadiye Mahallemiz de parklarımızdan bir tanesinde hem çekyatları hem de bankları yakmışlar” diyen Sarıkurt, “Emniyet görevlileri oraya gitmişler tutanakta tutmuşlar, kimlik tespiti de yapmışlar. Bizde Çorlu Belediye Başkanlığı olarak takipçisi olacağım ve milletin malına zarar verenlerin peşini bırakmayacağım. Bundan önce de benzer olaylar parklarda olmuştu. Şehrimizde nüfus büyüklüğüyle örtüşmeyen emniyet güçleri sayısı var. Yakın zamana kadar gece bekçilerimizde vardı, sayısı yeterli değildi ama artırılacağı ifade edilmişti. Gece bekçileri şehrin içerisinde dolaşacaktı, pandemi nedeniyle gece bekçilerini sokaklarda çok görmüyoruz” ifadelerini kullandı. 
ÜLKEMİZDE EKONOMİK SIKINTALAR VAR  
“Ülkemizde ekonomik olarak ta sıkıntılar var” diyen Çorlu Belediye Başkanı Sarıkurt, “Bununda insanların refleksini tavırlarını etkilediğini düşünüyorum. Parklarımızın karanlık kalan noktalarında alkol kullanımıyla ilgili şikâyetler oluyor. Ekonomisi bozulan vatandaşlar dertlerinin dermanını herhalde alkolde arıyor. Bu anlamda biz parklarımızın daha güvenli hale gelebilmesi için emniyet teşkilatımızda görüşmüştük, sanırım şehirde 190 adet kamera var. Bunlardan hareketli olanlar, sabit olanlar var, parklarımıza da kamera koymalıyız diye düşünüyorum. Daha önce imkânlar dâhilinde emniyet teşkilatımıza yardımcı olmaya çalışırken valimizden de şehrimizde vatandaş başına düşen polis sayısının ülkenin Tekirdağ ortalamasının altında olduğunu duymuştum. Kadro anlamında emniyet teşkilatının kuvvetlendirilmesi gerektiğini ifade etmiştim. Buna ayrıca belediye meclislerinde de ifade ediyorum” dedi. 
PARKLARA ZARAR VERİLMESİ KABUL EDİLEMEZ  
“kolluk kuvvetleri personel yetersizliğini kamu görevlileri, milletvekilleri ve TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop hocamız Türkiye’nin 2 numarası bu olumsuzluğu görüp gereğini yapacağını ümit ediyorum” diyen Sarıkurt konuşmasını sürdürdü: “Bize Çorlu Belediyesi olarak milletin malına zarar verenlerin peşini bırakmayacağız. Takip edeceğiz, çocuksa aileleriyle ilgileneceğiz. Geçtiğimiz gün parkta yaşanan olayda gönlüm çok kırıldı. Reşadiye Mahallesi’nde bitişik yapılaşma nedeniyle çok sayıda parkımız yok. İnsanlar için yapılmış bir park o parka zarar vermişler bunun kabul edilmesi mümkün değil. 
HIDIRAĞA MAHALLESİ’NE NEDEN BİR KARAKOL YAPILMIYOR SORUMUZA CEVAP VERDİ 
Hıdırağa Mahallesi’ne neden bir karakol yapılmıyor sorumuza Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, bu sorunun cevabı bende değil diyerek konuşmasını sürdürdü: “Hıdırağa Mahalle muhtarı bulunduğu yerden memnun olmadığını, yerinin değiştirilmesini istedi. Ben bu şehirde muhtarın nerede duracağı kararını madde bağımlılarının belirlemesini veya olumsuzluklarla belirlenmesini arzu etmiyorum. Bu sebeple de daha önce belediye meclisinde de teklif etmiştim, tamam muhtarımızı oradan alalım ama binayı da madde bağımlılarına bırakmayalım. Emniyet teşkilatımız oraya sahip çıksın, baktığınızda orası şehrimizin Çerkezköy girişi. Henüz o noktada olumlu bir yanıt gelmedi. Bende bu konuları dile getirmeye devam edeceğim” dedi. 
İMDAT ŞAHİN