• “Mevlid-I Nebi Haftası Kapsamında Etkinlikler Olacak”
Çorlu Güncel

“Mevlid-I Nebi Haftası Kapsamında Etkinlikler Olacak”

  • 27 Ekim 2020
  • 1188 Kez Okundu

Peygamber Efendimizin doğum günü nedeniyle Mevlid-i Nebi Haftası kapsamında Çorlu Müftülüğü'nce pandemi kurallarına riayet edilerek birçok etkinlik düzenlenecek.


Konuyla ilgili gazetemize konuşan Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu “Pandemi kurallarına dikkat edilerek Çorlu’da birçok etkinlik yapacağız. Çarşamba Günü (bugün) Mevlit Kandili, akşam namazıyla birlikte yatsı namazına kadar camilerimizde mevlit ve Kuran-ı Kerim okutulacak, bunun dışında da etkinliklerimiz olacak” dedi. 
“KIYAMETE KADAR BÜTÜN ZAMANLAR İÇİN SON PEYGAMBERDİR”
Konuşmasını sürdüren Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Çarşamba Günü (bugün) Mevlit Kandili, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (s.a.v) dünyaya teşriflerinin yıl dönümü, doğum yıldönümü. Hicri takvim esasına göre. Peygamber Efendimiz peygamberler halkasının sonuncusu. Cenabı Allah Hz. Adem’den itibaren peygamberler göndermiştir. Peygamberler insanlara doğruyu güzeli anlatmışlardır, öğretmişlerdir. İnsanların, kendisiyle barışık, toplumuyla çevresiyle barışık yaşaması için rehberlik etmişlerdir, iman edip Salih amel işlemeyi anlatmışlardır. Ve son peygamber Hz. Muhammet (s.a.v) bütün peygamberlerin mesajını bütün insanlığa iletmiştir. Kıyamete kadar bütün zamanlar için son peygamberdir, onun mesajı her meşrep ve meslekten insan için önemlidir” dedi.  
PEYGAMBERİMİZ KURAN-I KERİM’İ BİZZAT YAŞAYARAK TEBLİĞ ETMİŞTİR
“Peygamberimiz Kuran-ı Kerim’i bizzat yaşayarak tebliğ etmiştir. Bu sebeple biz sevgili peygamberimizi severiz ve yolundan gitmeye gayret ederiz” diyen Mevlüt Haliloğlu, “Peygamber efendimizin vefatından sonra peygamberimizin doğumu takip eden asırlarda çeşitli etkinliklerle kutlana gelmiştir. 1980’li yılların sonlarından itibaren kutlu doğum haftası adı altında hafta ihtisas edilmiştir son birkaç yıldır da bu peygamber efendimizin de son hicri takvim esasına göre doğum tarihinin olduğu hafta Mevlid-i Nebi Hafta olarak kutlanmakta idrak edilmektedir. Bu vesileyle peygamber efendimizin getirdiği mesajı her meslek ve meşrepten insana anlatmak amaçlanmıştır. Sadece Mevlit Kandili’nde camilerde yapılan programla kalmayıp. Okunan Mevlidi Şerif ve dualarla kalmayıp bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerle kutlanmakta” dedi. 
MEVLİDİ NEBİ HAFTASI NEDENİYLE PROGRAMLAR OLACAK 
“Yaygın salgın hastalık nedeniyle bu konuda faaliyetlerimiz insanlarımızı bir araya getirip toplu olarak olamayacak. Dijital ortamda online olarak sosyal medya aracılığıyla olacak” diyen Çorlu Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, “Ama yine camilerimiz herkesin fiziki kaydiye uyması kaydıyla açık. Cuma namazı ve beş vakit namazlarımızı kılıyoruz camilerinde. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın önerdiği programlar çerçevesinde bizde programlar icra edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanlığımız her sene belli bir tema merkezinde çeşitli programlar icra ediyor. Bu sene üzerinde durulacak programlar Hz. Peygamber ve Çocuk konusu. Bizde bu vesileyle bütün camilerimizde akşamla yatsı arasında hocalarımız Mevlit Kandili programları düzenleyecekler. Bizde bir ilçe programı olarak Süleymaniye Cami’nde akşam namazına müteakiben yatsı namazına kadar Mevlit okutacağız. Kuranı Kerim okunacak, yapılar hatimlerin duası yapılacak” dedi. 
ÇOCUKLARIMIZA PEYGAMBER EFENDİMİZİN HAYATA YANSIYAN AHLAKİ HADİSLERİNİ ÖĞRETECEĞİZ  
“Bunun dışında müftülüğümüzün sosyal medya aracılığıyla, youtube, ınstgram, facebook aracılığıyla düzenlediğimiz konferanslar var. Benim ve vaiz hocalarımız tarafından yapılacak programlar var” ifadelerine yer veren Mevlüt Haliloğlu, “bunları müftülüğümüzün sosyal medya hesaplarından takip etmek mümkün olacak. Ayrıca çeşitli ziyaretler yapacağız. Bütün bunları pandemi kurallarına riayet ederek yapacağız. 4-6 yaş gurubu çocuklarımıza peygamber efendimizin hayata yansıyan ahlaki hadislerini öğretecekler. Ulaşabildiğimiz şehit gazi ailelerini arayıp ziyaret edeceğiz. Böylece bu haftayı farkındalık haftası olarak geçirmeyi amaçlayacağız” dedi. 
İMDAT ŞAHİN