• 3 Yıl Sonra Nihayet Yıkılıyor
  • 3 Yıl Sonra Nihayet Yıkılıyor
  • 3 Yıl Sonra Nihayet Yıkılıyor
Çorlu Güncel

3 Yıl Sonra Nihayet Yıkılıyor

  • 26 Ekim 2020
  • 1500 Kez Okundu

3 yıldır atıl durumda olan Eski Halk Eğitim Merkezi nihayet yıkılmaya başladı. Çorlu Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli durumda olan ve madde bağımlılarının sığınağı konumuna gelen binanın yıkım işlemleri başladı.


3 yıl önce Halk Eğitim Merkezi’nin Bülent Ecevit Bulvarı üzerine taşınmasının ardından Kemalettin Mahallesi’ndeki eski Halk Eğitim Merkezi boş kalmıştı. O tarihten beri kullanılmayan bina madde bağımlılarının sığınağı durumuna gelmişti. Geçtiğimiz Eylül Ayı’nda madde bağımlılarının binada kaldığı yerler Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı’nın talimatıyla temizletilmişti. Binanın temizlenmesinin ardından Kaymakam Sarılı binanın en yakın zamanda yıkılacağını bildirmişti. 
3 YILDIR ATIL DURUMDAYDI
Çorlu Kemalettin Mahallesi’nde bulunan eski Halk Eğitim Merkezi 3 yıldır atıl durumdaydı. Bina zaman içinde kullanılmayınca madde bağımlılarının sığınağı durumuna gelmişti. Madde bağımlıları elini kolunu sallayarak binaya girip çıkıyordu, durumdan şikayetçi olan esnaf ve vatandaşlar duruma sürekli tepki gösteriyordu. 
GEÇTİĞİMİZ AY MADDE BAĞIMLILARININ SIĞINAKLARI DAĞITILMIŞTI 
Avrupa Yakası Gazetesi olarak 25 Eylül tarihli gazetemizde madde bağımlılarının sığınaklarını görüntüleyip, esnaf ve vatandaşların tepkilerini dile getirmiştik. “Artık Bu Şekilde Yaşamak İstemiyoruz” haberimizin ardından Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı harekete geçip binanın temizletilmesini sağlamıştı. Binanın girişlerinde kendilerine sığınaklar yapan madde bağımlılarının sığınıkları dağıtılmıştı. Çorlu Kaymakamı Cafer Sarılı o gün yaptığı açıklamada binanın yıkılacağını duyurmuştu. 
SONUNDA YIKILIYOR 
Geçtiğimiz günlerde yıkım işlerine başlanan binanın pencerelerinin demirleri ve kapılar söküldü. Binanın elektrikleri günler öncesinden TREDAŞ ekipleri tarafından kesilmişti. Yıkım esnasında çekçekçilerde binanın demirlerini almak için bölgeye gelmeye başladı. çekçekçilerden biri binadaki demirleri sökerken araçlara zarar vermesi üzerine bölgeye polis ekipleri geldi. Binanın yıkım işlemlerinin önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor. 
ESNAF VE VATANDAŞLAR YIKILMASINDAN DOLAYI MUTLU OLDUKLARINI BELİRTTİ 
Yıkım işlemlerinin başlaması üzerine bölgede faaliyet yürüten esnaflar ve vatandaşlar mutlu olduklarını belirtti: “Uzun zamandır bu bina atıl durumdaydı ve madde bağımlıları sürekli gelip gidiyordu. Yıkılmasından dolayı çok mutluyuz, başta gazetenize çok teşekkür ediyoruz. Çünkü sizler burayı sürekli gündeme getirdiniz ve yıkılması için süreci hızlandırdınız. Yıkılması için katı veren herkese çok teşekkür ederiz” dedi. 
İMDAT ŞAHİN