• Turna'dan Büyük Başarı, Üye Sayısı 1800'e Çıktı
  • Turna'dan Büyük Başarı, Üye Sayısı 1800'e Çıktı
Çorlu Güncel

Turna'dan Büyük Başarı, Üye Sayısı 1800'e Çıktı

  • 24 Eylül 2020
  • 2261 Kez Okundu

Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna gazetemize yaptığı açıklamada oda üye sayısını iki buçuk yılda 1200’den 1800’e çıkardıklarını belirtti.


Gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Çorlu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Murat Turna, galerici esnafını yönelik Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenleneceğini belirtirken, esnafın yaşadığı ekonomik zorluklara da değindi. Turna iki buçuk yılda Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 600 yeni esnafın kayıt yaptırdığını da sözlerine ekledi.

OTO ALIM SATIMINDA SEVİYE 5 MESLEKİ YETERLİLİK SINAVI GELİYOR

“Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) tarafından, odamız koordinasyonunda ikinci el oto alım satımı yapan esnaflarımıza Seviye 5 Mesleki Yeterlilik Sınavları düzenleyeceğiz” diyen Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna, “50 kişiyi tamamladığımızda sınıf açılacak, yazılı ve sözlü eğitim verildikten sonra sınavına girip hak kazananlara bu belge verilecek. Belgeyi lise mezunu olan tüm esnaf ve 15 Ağustos 2020 öncesi galericilik işinden vergi levhası olması yada oda kaydı olması da yeterli. Galericilik işinden vergi levhası yada oda kaydı olmayan esnafların lise mezunu olması yeterli. Bu işin eğitimini kursunu almayan araba alıp satmasın. Oto galeri işiyle uğraşan esnafımız mağdur olmasın diye aynı uygulama emlak sektörü için de yapıldı. Seviye 5 belgesi çıkarıldı. Önüne her gelen, çantacı diye tabir ettiğimiz kişiler bu işleri yapıp, gerçekten bu işleri yapan esnafa zarar vermesin diye bu belge veriliyor. Vergisini veren işletme sahibi olan esnafın daha güvenilir olduğu için devletimizde bu sistemi hayata geçirmeye çalışıyor” dedi.

 KREDİ ÖDEMELERİNİN TEKRAR ÖTELENMESİ KANAATİNDEYİM

Konuşmasını sürdüren Murat Turna, “Özellikle okullara hitap eden sektör, kantinler, öğrenci servisi esnafı, okul çevresindeki yiyecek içecek işi yapan esnaflar, kırtasiye esnafı bu üyelerimiz çok zor duruma düştü. Bunun dışında eğlence sektöründeki esnaf arkadaşlarımızda pandemi nedeniyle zor duruma düştü. Daha önceden çekilen krediler var, ödeme günleri yaklaştı bunların ötelenmesi gerektiği kanaatindeyim ve devletimizin de buna el atacağını ve esnafımızı rahatlatacağını ama sadece kredileri ötelemenin de yeterli olmayacağı kanaatindeyim. Daha fazla destek verilmesi lazım, satış yapamıyorlar işleri çok düştü, tek giderleri de ödeyecek oldukları krediler değil. Devletimizden daha güzel projeler paketler bekliyoruz” dedi.

 BUNDAN SONRAKİ SÜREÇLERDE İNŞALLAH HİBE DESTEKLERİ DE OLACAKTIR

“Pandemi ilk başladığında bizler devletimizden her türlü yardıma açık olduğumuzu beklentilerimizin çok yüksek olduğunu söylemiştik” diyen Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Turna, “Pandeminin çok uzun süreceği bilinmediği için devlet bunu ilk önce kredi vererek rahatlatma yoluna gitti. Bundan sonraki süreçte inşallah hibeler olacaktır. Vergiler düşebildiği kadar düşecek, devletimiz mağdur olan esnafımızın olabildiğince yanında olacaktır” dedi.

ÜYE SAYIMIZI ARTIRDIK 

İki buçuk yılda üye sayısını artırdıklarını belirten Turna konuşmasını sürdürdü: “Biz görev geldiğimizde 1200 esnafımız odamıza kayıtlıydı. Biz göreve geleli iki buçuk yıl oldu bu iki buçuk yılda 600 yeni üye odamıza kayıt oldu. Üye sayımız şu anda 1800’e çıktı. Üyelerimize hizmet verebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

İMDAT ŞAHİN