• Ergene'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri
  • Ergene'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri
  • Ergene'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri
Ergene

Ergene'de Avrupa Hareketlilik Haftası Etkinlikleri

  • 23 Eylül 2020
  • 1935 Kez Okundu

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle Ergene Belediyesi tarafından bir dizi etkinlik gerçekleştirildi.

 
 
Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamındaki etkinliklere Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel belediye başkan yardımcıları Ayça Çevikelli, Yüksel Baydarlı ve Mehmet Cebeci, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldılar. Etkinlikler kapsamında ilk olarak bisiklet turu düzenlendi. Ardından da Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda voleybol, basketbol ve masa tenisi etkinlikleri yapıldı.
 
Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda bir süre voleybol oynayan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel daha sonra Velimeşe Mahallesi Muhtarı Mehmet Erkul ile masa tenisi ve langırt oynadı. Her yıl farklı bir tema ile gerçekleştirilen ve bu ‘Herkes için sıfır emisyonlu hareketlilik’ sloganıyla yapılan etkinlikler ile sağlıklı yaşamın ve sürdürülebilir hareketlilik biçimlerinin desteklenmesi hedeflendi. Başkan Yüksel Ergene Belediyesi olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliklerine katıldıklarını belirterek katılım gösteren herkese teşekkür etti. 

Başkan Yüksel Pedal Çevirdi

Velimeşe Mahallesi’nde yer alan Ergene Belediyesi Kapalı Spor Salonu bahçesinden başlayan ve pandemi dönemi nedeniyle sosyal mesafe kuralları gözetilerek gerçekleştirilen bisiklet turuna Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, siyasi partilerin temsilcileri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
 
Kapalı Spor Salonu bahçesinden başlayarak Ergene Mustafa Kemal Atatürk Stadyumu ve Ergene Naim Süleymanoğlu tesisleri çevresinde gerçekleştirilen bisiklet turunun ardından Başkan Yüksel ve beraberindekiler Misli.com 2. Lig Beyaz Grup’ta boy gösteren Ergene Velimeşespor antrenmanına katılarak futbolcular ve teknik ekiple günün anısına fotoğraf çektirerek başarılar diledi.

Düzenlenen etkinlikle ilgili olarak bilgiler veren Başkan Yüksel, “Günün çalışma temposu içerisinde hareketsiz kalan vücudun bisiklet başta olmak üzere çeşitli sporlar ve egzersizlerle harekete geçirilmesi sağlık açısından da son derece önemli. Bu sporların içerisinde bisiklet sporu hem çevreci bir ulaşım aracı olması hem de 7’den 70’e herkesin kullanımına uygun olması nedeniyle öne çıkıyor. Bisiklet başta olmak üzere Ergene halkında spor farkındalığını çeşitli organizasyon ve etkinlikler düzenledik. Bugünkü bisiklet turu bizim içinde adeta bir nostalji oldu daha evvel çocukluğumuzda, gençliğimizde kullandığımız bisiklete bir kez daha binme imkanı bulduk ve bir nevi geçmişe de yolculuk ettik. Bu etkinlikle amacımız farkındalık oluşturmak. Bölgemiz sanayinin olduğu kadar bu sanayiye bağlı trafiğin de yoğun olduğu bir bölge. Bu nedenle ortaya çıkan hava kirliliği hem bölgemizi, hem de dünyamızı ciddi manada olumsuz etkiliyor. Avrupa Hareketlilik Haftası vesilesi ile attığımız bu adımı daha da ileri götürmek için çeşitli etkinlik ve organizasyonlar düzenleyerek en çevreci ulaşım aracı olan bisikletin kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Etkinliklerimiz sadece bu hafta ile sınırlı kalmamalı ve kalmayacak. Bisiklet turuna katılan herkese teşekkür ediyorum” dedi.