• Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı
  • Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı
  • Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı
  • Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı
  • Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı
Ergene

Boza Şehrinden Öğrencilere Boza İkramı

  • 21 Eylül 2020
  • 2028 Kez Okundu

Pınarbaşı ve Velimeşe Mahallesi’nde iki okula giden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel yüz yüze eğitime başlayan minik öğrencilere boza ikram etti.


Boza şehri olarak bilinen Ergene İlçesi’nde okulların açıldığı ilk gün öğrencilere boza ikramında bulundu. Sabahın ilk saatlerinde Pınarbaşı İlköğretim Okulu’na giden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel daha sonra Velimeşe Mahallesi’ndeki Şehit Piyade Onbaşı Arman Galata İlkokulu’nu ziyaret ederek buradaki öğrencilere boza ikramında bulundu. Rasim Yüksel ilkokul öğrencilerinin yanı sıra öğrenci velilerine ve mahalle sakinlerine de boza ikramında bulundu. 
ÖĞRENCİLERİMİZE BOZA İKRAM ETTİK
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Okullarda ilk ders zili çaldı, tabiî ki bugün okullar pandemi koşullarında açıldı. İnşallah pandemiyi el birliği ile atlatıp ülkemiz ve eğitim camiamız refaha kavuşur. Pandemiden önce Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı bir kampanyaya belediye olarak katılmıştık. Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı kampanyaya bende twitter üzerinden katılmıştım. Bu kampanyaya bizde destek oluruz diye. Her yöre değişik ürünleriyle projeye destek veriyor. Bizimde bozamız var, boza nedir yöremizin milli içeceğidir. Besin değeri yüksek olan bir ürün” dedi. 
“PROJEYE KATILAN TEK İLÇEYİZ”
Tekirdağ Bölgesi’nde projeye katılan tek ilçe olduklarını ifade eden Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, “Bizde Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı bu kampanyaya bozamızla katıldı. Türkiye genelinde başlatılan bir kampanya. Tekirdağ bölgemizde bir tek bu kampanyaya biz katıldığımızı öğrendik. İlerleyen zamanlarda diğer ilçelerde katılabilir. Ben tekrar 2020-2021 eğitim öğretim yılı ülkemize ilimizi ilçemize eğitim camiamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN