• Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi
  • Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi
  • Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi
  • Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi
  • Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi
Çorlu Güncel

Eski Askerlik Şubesi Çürümeye Terk Edildi

  • 12 Eylül 2020
  • 1939 Kez Okundu

Çorlu’nun şehir merkezinde bulunan ve yıllardır atıl durumda olan Eski Askerlik Şubesi çürümeye terk edildi.

Uzun yıllar Askerlik Şubesi olarak kullanılan ve Askerlik Şubesi’nin D-100 Karayolu üzerine taşınmasıyla boş alan Eski Askerlik Şubesi yıllardır boş duruyor. Binanın camları kapıları kırılırken, Atatürk Büstü de harap olmuş durumda. 
BİNA YILLARDIR BOŞ DURUYOR 
Çorlu Askerlik Şubesi olarak uzun yıllar hizmet veren Çorlu şehir merkezindeki bina, askerlik şubesinin taşınmasıyla birlikte atıl durumda kaldı. Binanın boşaltılmasıyla birlikte bina yıllardır kullanılmıyor. Eski Çorlu Askerlik Şubesi’nin bahçesini otlar bürürken, binanın kapı ve pencereleri de kırılmış durumda. Bölgedeki esnaflar binaya sahip çıkılmasını isterken, gece geç saatlerde istenmeyen görüntülerin olduğunu belirtti. 
ATATÜRK BÜSTÜ HARAP OLMUŞ DURUMDA 
Omurtak Caddesi üzerinde açık otoparkın hemen yanında bulunan yıllardır da atıl durumda olan Eski Askerlik Şubesi’nin bahçesinde bulunan Atatürk Büstü harap olmuş durumda. Atatürk Büstü’nün mermerleri zarar görürken, yazılarda deforme olmuş. Atatürk Büstü’nü gören vatandaşlar, “Atatürk Büstü’nü böyle görünce içimiz sızlıyor, yazık gerçekten çok yazık” dedi. 
EN SON İLÇE SAĞLIK BAŞKANLIĞI’NA DEVREDİLMİŞTİ 
Uzun yıllar Çorlu Askerlik Şubesi olarak kullanılan bina en son Çorlu ilçe Sağlık Başkanlığı’na devredildiği söylenmişti. AK Parti Çorlu İlçe Başkanı Yavuz Uylaş gazetemize yaptığı açıklamada, Eski Askerlik Şubesi’nin Çorlu İlçe Sağlık Başkanlığı’na sağlık ocağı yapılması için devir edildiğini ifade etmişti. 
DAHA KAÇ YIL ATIL BEKLEYECEK?
Binanın Çorlu’ya kazandırılmasını isteyen bölge esnafı binanın atıl durumdan kurtarılmasını istedi. Esnaflar, “Yıllardır atıl durumda olan bina neden Çorlu’ya kazandırılmaz bu kadar zor mu? Daha kaç yıl bu şekilde atıl bekletilecek. Bina yavaş yavaş dökülüyor. Yetkililer hiç bu binayı görmüyor mu? Neden müdahale etmiyorlar” dedi. 
İMDAT ŞAHİN