• Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
  • Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
  • Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
  • Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
  • Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
  • Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti
Tekirdağ

Dsp'li Başkan Hikmet Ata, Ak Parti'ye Geçti

  • 04 Eylül 2020
  • 2517 Kez Okundu

2019 yerel seçimlerinde Demokratik Sol Parti’den (DSP) Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı seçilen Hikmet Ata seçimlerden kısa bir süre sonra AK Parti’ye geçtiğini açıkladı.


Marmara Ereğlisi’nde bir restoranda düzenlenen törene Belediye Başkanı Hikmet Ata, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ile AK Partili Süleymanapaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Hayrabolu İlçe Belediye Başkanı Osman Ünal, Kapaklı İlçe Belediye Başkanı Mustafa Çetin ile partililer katıldı. Törende yaptığı konuşmayla Hikmet Ata DSP’den istifa ederek AK Partiye katıldığını duyurdu. 
AK PARTİ BELEDİYE SAYISI 4’E YÜKSELDİ 
Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın da AK Partiye geçmesiyle birlikte AK Partili sayısı Tekirdağ’da 4’e yükseldi. Süleymanpaşa Belediyesi, Kapaklı Belediyesi, Hayrabolu Belediyesi’nin ardından Marmara Ereğlisi Belediyesi’de AK Parti’ye geçti. 2014 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’da 12 belediyenin tamamını almıştı. 2019 yerel seçimlerinde 3 belediyeyi alan AK Parti şimdi de Marmara Ereğlisi Belediye Başkanını partiye kazandırdı. 
EREĞLİDE HALKIN HİZMETKÂRI OLACAĞIZ
Törende konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, AK Parti olarak bundan sonra Marmara Ereğlisi’nde de halkın hizmetkarı olacaklarını söyledi. Tekirdağ’da yerel yönetimlerde güçlenmeye devam edeceklerini ifade eden AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ile birlikte yatırımları artırmaya devam edeceğiz ve halkımızın bizden beklediği hizmetlerin en iyisini vermeye devam edeceğiz. Hikmet Ata’yı 2014 yılından beri biliyoruz. Halkın dertleriyle dertlenen ve onları çözmek için gayret sarf ediyor. Marmara Ereğlisi’nde halkın hizmetkârlarıyla da buluşturduğumuz için mutluyuz.” dedi.
EREĞLİYE VE TEKİRDAĞ’A HAYIRLI UĞURLU OLSUN 
Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata ise aldığı kararın ilçeye ve Tekirdağlılara hayırlı olması temennisinde bulundu. Ata, belediye başkanı seçildikten sonra geçen sürede Marmara Ereğilisi için çok çalıştığını belirterek, “Yapılmayanları yapmaya, dokunulmayanlara dokunmaya, unutulanları hatırlamaya çalıştık. Ancak belediyemizin daha güçlü ve özellikle Ankara’dan taleplerimiz konusunda daha etkili olması gerektiğini de bu sürede gördük, anladık. Seçimlerden önce bu ilçe belediye başkanı adayı olmamla ilgili gayretini desteğini hep gördüğüm değerli Mestan Özcan’a ve bu sürecin her dakikasını paylaştığım TBMM Başkanı Mustafa Şentop hocamıza, Tekirdağ Milletvekilimiz Mustafa Yel’e, Süleymanpaşa Belediye Başkanımız Cüneyt Yüksel’e çok teşekkür ederim. Bunların desteğiyle Marmara Ereğili’mizde belediyemizde çok güçlü olacaktır. Bizi 1,5 yıllık hizmet süremizde sürekli izleyen, millet lehine aldığımız önemli kararlarda hep destekleyen bugün almış olduğumuz bu önemli karar için bizi cesaretlendiren il başkanımızda ayrıca teşekkür ederim. Şu andan itibaren Demokratik Sol Partiden istifa ediyorum. Bazı taleplerimiz var bu taleplerimiz karşılanacaktır zaten,  Rozetimizi de inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız takacaktır. Hepimize, Tekirdağ’a hayırlı olsun” dedi. 
ROZETİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TAKACAK 
AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan ise yaptığı konuşmada: “ Bu kara Marmara Ereğlisi ve Tekirdağ için hayırlı olacaktır. Belediye Bakanımız Hikmet Atayı tebrik ediyorum. Belediye Başkanı Hikmet Ata’nın rozetini sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan takacaktır. Genişletilmiş il başkanları toplantısında Belediye Başkanımızla birlikte gideceğiz. Rozeti orada takılacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN