• Çorlu'ya Kazandırılan Eserlerimize Sahip Çıkalım
  • Çorlu'ya Kazandırılan Eserlerimize Sahip Çıkalım
  • Çorlu'ya Kazandırılan Eserlerimize Sahip Çıkalım
  • Çorlu'ya Kazandırılan Eserlerimize Sahip Çıkalım
Çorlu Güncel

Çorlu'ya Kazandırılan Eserlerimize Sahip Çıkalım

  • 01 Eylül 2020
  • 4833 Kez Okundu

Çorlu Belediyesi’nin başladığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin resterosyonunu tamamladığı Tarihi Çorlu Evi 2019 yılında açıldı. Çorlu’ya kazandırılan bu tür eserlere sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan sanatseverler, vatandaşlardan Tarihi Çorlu Evi’ni ziyaret etmesini istedi.

Çorlu'da günümüze ulaşabilen az sayıdaki kültür varlığından biri olan Doğanca Evi'ni restore edilerek 2019 yılında vatandaşların hizmetine açıldı. Doğanca Evi’nin ismi değiştirilerek Tarihi Çorlu Evi oldu. 
150 YILLIK GEÇMİŞE SAHİP 
Cemaliye Mahallesi Hastane Çeşme Sokak'ta bulunan, Rum bir doktora ait ve 150 yıllık geçmişe sahip olduğu tahmin edilen Doğanca Evi'nin Cumhuriyet dönemindeki yeni sahibi Doğanca ailesi oldu. Bir dönem askerlik şubesine ev sahipliği yapan bina, 2003 yılında Edirne Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu tarafından 2. grup mimarlık örneği olarak tescil edildi. Söz konusu bina Çorlu Belediyesi tarafından kamulaştırıldı ve yenileme projesi hazırlandı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından da restorasyonu tamamlanan Tarihi Çorlu Evi 2019 yılının şubat ayında hizmete başladı. 
TARİHİ ÇORLU EVİ’NE SAHİP ÇIKALIM 
Açıldığı günden beri çok fazla ziyaretçisi olmayan Tarihi Çorlu Evi pandemi sürecinde ziyaretçi sayısı iyice azaldı. Çorlulu vatandaşların Tarihi Çorlu Evi’ne sahip çıkmasını isteyen sanatseverler, “Belediyeler bütçe ayırarak bu türlü tarihi binaları restore edip halkımızın hizmetine sunuyor. Halkımızda bu türlü binalara sahip çıkmalı, gelip buraları ziyaret edip gezmelidir” dedi. 
İMDAT ŞAHİN