• “Çorlu'da Bekçi Ve Polis Sayımızı Artıracağız”
  • “Çorlu'da Bekçi Ve Polis Sayımızı Artıracağız”
Çorlu Güncel

“Çorlu'da Bekçi Ve Polis Sayımızı Artıracağız”

  • 13 Ağustos 2020
  • 1200 Kez Okundu

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel Çorlu’da katıldığı bir programda gazetemizin uyuşturucuyla ilgili sorduğu soruya cevap verdi. Yel, “Uyuşturucuyla mücadelemiz devam edecek. Çorlu’da bekçi ve polis sayımızı artıracağız” dedi.

 
AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı geçtiğimiz gün Çorluda toplandı. Toplantıya AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel’de katıldı. Yel katıldığı programda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Gazetemizin Çorlu’daki uyuşturucu sorununu gündeme getirmesi üzerine konuşan Yel, “uyuşturucuya karşı mücadelemiz devam edecek. Çorlu’da bekçi ve polis sayımızı da artıracağız” dedi. 
“TÜRKİYE ORTALAMASI 220 KİŞİ, ÇORLU’DA 500 KİŞİYE 1 POLİS DÜŞÜYOR”
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Çorlu ziyaretinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türkiye ortalamasında 220 kişiye bir polis düşerken Çorlu’da 500 kişiye bir polis düşüyor açıklaması yapmıştı. Çorlu’da polis sayısının az olduğu sürekli vurgulanırken AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel konuyla ilgili de bir açıklama yaptı. Polis ve bekçi sayısında artış olacağını belirtti.
UYUŞTURUCU KONUSUNU TAKİP EDİYORUM
Çorlu’daki uyuşturucu sorunuyla ilgili ve polis sayısının yetersizliği ile ilgili sorumuz üzerine konuşan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Vali Yardımcılığımdan beri Çorlu’da uyuşturucu konusunu takip ediyorum” diyen AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Tekirdağ’da ne yazık ki en fazla vakaların görüldüğü ilçemiz konumunda Çorlu. Hem İstanbul’a yakınlığı bakımından hem de konumu itibariyle. 4 yılda uyuşturucuyla ilgili yoğun bir mücadele gerçekleştirildi. Uyuşturucu kullanıcısı skisinden daha aza indi. Şu anda Çorlu uyuşturucudan dolayı zarar gören vatandaş sayımız geçtiğimiz 4 yıl öncesine göre daha azıldı. Bununla ilgili kapsamlı bir mücadele verildi. Sayın Süleyman Soylu Bakanımızda bu konuya büyük önem veren bir bakanımız, uyuşturucu konusunda uyuşturucuyla mücadeleyi adeta terörle mücadele gibi gören birisi. Bu konuyla ilgili kolluk kuvvetlerine her türlü müdahaleyi yapabilme yetkisi verdi” dedi.  
GELECEK GÜNLER BU GÜNLERDEN DAHA GÜZEL OLACAK 
Konuşmasını sürdüren Mustafa Yel, “Polis teşkilatımız olsun jandarma teşkilatımız olsun bu yetkiyi de aldıktan sonra bu son yıllarda Narko Timler kuruldu. Tüm illerde olduğu gibi Tekirdağ’da da göreve başladılar bu sayede de artık eskisi gibi olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Ama bu sorunu biz yüzde yüz çözmüş değiliz. Nasıl ki son terörist kalana kadar mücadelemiz devam edecek diyorsak, son uyuşturucu satıcısı kalmayana kadarda uyuşturucuyla mücadelemiz sürecek. Bu Çorlu’da da böyle diğer yerlerde de böyle. Şu anda eğitimde olan bekçilerimiz var, eğitimleri bittikten sonra Tekirdağ’ımıza bekçiler gelecek. Çorlu’muzu da gerekli bekçi desteği verilecektir. Polis sayımızı da artıracağız. Gelecek günler bu günlerden daha güzel olacak” dedi. 
İMDAT ŞAHİN