• Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
  • Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
  • Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
  • Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
  • Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
  • Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı
Çorlu Güncel

Çorlu'da Korona Virüs Denetimleri Yapıldı

  • 06 Ağustos 2020
  • 1345 Kez Okundu

İçişleri Bakanlığı'nın valiliklere gönderdiği 'Korona virüs Denetimleri' konulu genelge kapsamında Çorlu’da kent genelinde pazarlar, iş yerleri, marketler, toplu taşıma araçları, alışveriş alanları, lokantalar, kafeteryalar da denetimler yapıldı.

Çorlu’da denetimlere Çorlu Kaymakamlığı’na vekâlet eden Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çorlu İlçe Sağlık Müdürü Ali Rıza İçel katıldı. 
ÖNLEMLER KONUSUNDA İŞYERLERİ UYARILDI 
Çorlu Kaymakamlığı’na vekaleten bakan Sıtkı Zehin ve beraberindeki heyet Omurtak Caddesi üzerindeki bazı işyerlerini ziyaret ederek denetimlerde bulundu. İşyeri sahipleriyle konuşan kaymakam Sıtkı Zehin gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını kontrol etti. Dezenfektan ve ateş ölçme cihazlarını da kontrol eden Sıtkı Zehin ve beraberindeki heyet işyeri sahiplerini önlemler konusunda uyardı. 
TÜRKİYE’NİN GENELİNDE DENETİMLER YAPILIYOR 
Gazetecilere açıklama yapan Çorlu Kaymakamlığı’nı vekâleten bakan Marmara Ereğlisi Kaymakamı Sıtkı Zehin, “Bugün İçişleri Bakanlığımızın Türkiye genelinde yaptığı çalışmayı biz de Çorlu İlçesi’nde gerçekleştiriyoruz. Hem kurumlarımızı işyerimizi denetliyoruz, hatırlarını soruyoruz. Pandemiyle ilgili alınmış olan tedbirleri değerlendiriyoruz. Baktığımız işyerlerinde pandemi kurallarına uyulduğunu gördük, ben bütün vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” dedi. 
KURALLARA UYULMASI TOPLUM SAĞLIĞI AÇISINDAN SON DERECE ÖNEMLİ 
Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt yaptığı açıklamada: “Çorlu’daki işyerlerimizi ziyaret ettik, pandemi kurallarına ne kadar uyulduğunu takip etme gayreti içerisinde olduk, işletme sahiplerine de tekrar hatırlattık. Tabi pandemiyle ilgili devletimizin belirlediği kurallara uyulması hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı açısından son derece önemli. Mümkün olduğu kadar bu kurallara uymak konusunda gayret göstermeliyiz, bundan sonra devam edecek süreçte de kuralları hatırlatma noktasında çalışmalar olacak. Her birimize önemli sorumluluklar düşüyor, ceza kesmeyle bu işin çözülebilmesi mümkün değil. Pandemi sürecinin biran evvel bitmesini temenni ediyorum” dedi. 
 ÇORLUMUZ ÜZERİNE DÜŞENİ FAZLASIYLA YAPIYOR
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan da denetimle ilgili kısa bir değerlendirme yaptı: “Bizi mutlu eden, esnaflarımızın her birinin önlemleri fazlasıyla almış olduğu. Korona virüsle alakalı sosyal mesafe hijyen kurallarıyla alakalı gerekli önlemleri aldığını gördük. Çorlumuz bu konuda üzerine düşeni fazlasıyla yapıyor. İnşallah bu zor süreci hep birlikte geride bırakacağız” ifadelerine yer verdi.  
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası hazırladığı çanta içinde maske kolonya ve dezenfektanı işyeri sahiplerine verdi. 
İMDAT ŞAHİN