• Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor
  • Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor
  • Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor
  • Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor
  • Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor
Çorlu Güncel

Çorlu Tarım Fuarı Pazartesi Açılıyor

  • 06 Ağustos 2020
  • 1577 Kez Okundu

Renkli Fuarcılık tarafından 10-16 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan Tarım Fuarı’nın hazırlıkları sürerken, 10 Ağustos Pazartesi günü resmi açılışı yapılacak.


Onlarca firmanın katıldığı Çorlu Tarım Fuarı son hazırlıklarını tamamlarken, her yıl yapılan fuar bu yılda gerçekleştirilecek. Hayatın normale dönmesiyle birlikte fuarlar açılırken, Renkli Fuarcılık gerekli hazırlıklarını yaparak Pazartesi Çorlu Tarım Fuarını açmaya hazırlanıyor. 
BİZ HAZIRIZ PAZARTESİ TARIM FUARI AÇILIYOR 
Renkli fuarcılık yetkililerinin yaptığı açıklamada: “10-16 Ağustos tarihinde Çorlu Tarım Fuarı” yapılacak. Pandemiye karşı alınan önlemleri de dile getiren yetkililer, “10 - 16 Ağustos Çorlu Tarım Fuarı; Covid-19 Önlemlerimizden Bazıları; Maskemizi takıyoruz, sosyal mesafe, maksimum hijyen ve tedbir ile biz tarım fuarına hazırız.  Yeni normal, eskiye dönüş, kontrollü sosyal hayatımızın ve ülkemizin 2. Açık Hava Fuarı’nın girişlerinde ücretsiz maske dağıtımı ile temizlik maske mesafe ilkeleriyle, ekonomimiz İçin, hayırlısıyla fuarımızı gerçekleştireceğiz” dedi. 
PANDEMİ NEDENİYLE FUARDA ALINAN TEDBİRLER 
Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından belirlenen Açık alanlarda düzenlenecek olan fuarlarda alınacak önlemler ve uyulması gereken kuralları da sıralayan Renkli Fuarcılık yetkilileri, 1) Fuar alanının tüm giriş ve çıkışları kontrol altına alınacaktır. ( turnike vb.) 2) Fuar alanına girişte ve fuar alanında katılımcılar, fuar alanı görevlileri ve ziyaretçiler maske kullanacaktır. 3) Fuarı düzenleyen firma tarafından fuar alanına giriş yapan katılımcı, fuar alanı görevlileri ve ziyaretçilerin ateşinin ölçülmesine yönelik tedbir alınacaktır. Ateşi 38 derece üzerinde olanların fuar alanına girişine izin verilmeyecek ve bu kişiler sağlık kuruluşuna yönlendirilecektir. 4) Hasta ve hastalık belirtisi gösteren, izolasyonda bulunması gereken katılımcı ve görevliler fuar alanına alınmayacaktır. 5) Fuarı düzenleyen firma tarafından fuar alanına girişlerde ve her stantta el antiseptiği bulundurulacaktır. 6) Fuar alanında katılımcılar, görevliler ve ziyaretçiler dâhil kişi sayısı her dört metrekareye bir kişi olacaktır. 7) Fuar alanına giren ziyaretçi sayısı belirlenerek ziyaretçi kapasitesine ulaşıldığında yeni ziyaretçi alınmayacak ve sosyal mesafe kuralına göre bekletilecektir. Fuar alanında stantlar, arasında en 3 metre mesafe bulunacak şekilde yerleştirilecektir. 9) Stantların önünde zemine sosyal mesafenin korunmasını sağlayacak işaretler konulacaktır. 10) Fuar alanında katılımcılar ve ziyaretçilerin sosyal mesafeye uymasına yönelik tedbirler alınacaktır. 11) Ziyaretçiler fuar alanında sosyal mesafeye uymaları konusunda uyarılacaktır. 12) Tuvaletlerde %70 alkollü el antiseptiği bulundurulacaktır. 13) Tuvaletlerin zeminleri, klozetler, pisuarlar, lavabolar, musluk ve batarya başlıkları, kapı kolları T.C. Sağlık Bakanlığı’nın ilgili rehberine göre temizlenecektir. 14) Tuvaletlerde eksik malzeme olmayacak, devamlı sıvı sabun, tuvalet kağıdı ve kağıt havlu bulundurulacaktır. 15) El kurutma fanları kullanıma kapatılacaktır. 16) Fuar alanında kurallara uyum denetlenecektir” dedi. 
Geçtiğimiz son iki yıl Tarım Fuarıyla birlikte açılan Çorlu Alışveriş Fuarı bu sene açılmayacak. 
İMDAT ŞAHİN