• Açılış İçin Geri Sayım Başladı
  • Açılış İçin Geri Sayım Başladı
  • Açılış İçin Geri Sayım Başladı
  • Açılış İçin Geri Sayım Başladı
Çorlu Güncel

Açılış İçin Geri Sayım Başladı

  • 04 Ağustos 2020
  • 1813 Kez Okundu

10 Kasım 2019 tarihinde temeli atılan Atatürk Evi’ndeki çalışmaların sonuna yaklaşılıyor. Atatürk Evi’nin çatısı ve boyası yapılırken binanın sadece içindeki çalışmalar kaldı.

Çorlu Belediyesi tarafından yapımına başlanan Atatürk Evi’nin çalışmaları devam ediyor. Çorlu Belediyesi’nin ve Çorlulu hayırseverlerin katkılarıyla inşa edilen Atatürk Evi’ndeki çalışmaların büyük bir kısmı tamamlandı. Binanın sadece içinde çalışmalar devam ederken, çatısı ve boya çalışmaları bitirildi. Binanın iç dekorasyonundan sonra çevre düzenlemesi yapılacak. Atatürk Evi’nin 10 Kasım 2020 tarihinde açılması bekleniyor. 
ÇORLU BELEDİYESİ VE ÇORLULU HAYIRSEVERLERİN KATKILARIYLA YÜKSELDİ 
Çorlu Belediyesi ve Çorlulu hayırseverlerin birlikte inşa ettiği Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu evin birebir aynısı olacak. 10 Kasım 2019 tarihinde temeli atılan Atatürk Evi pandemi sürecinde çalışmaları biraz aksamıştı. Hayatın normalleşmesiyle birlikte Çorlu Belediyesi çalışmaları hızlandırdı. Atatürk Evi’nin çatısı ve boyası tamamlandı. Dış cephede fazla çalışma kalmazken binanın iç dekorasyonu da önümüzdeki günlerde başlanarak tamamlanması bekleniyor. 
10 KASIMDA AÇILMASI BEKLENİYOR 
Geçtiğimiz yıl 10 Kasımda yapılmaya başlanan Atatürk Evi’nin bu yıl 10 Kasım tarihinde açılması bekleniyor. Atatürk’ün Selanik’teki doğduğu evin birebir aynısı olacak olan Atatürk Evi açıldıktan sonra ziyaretçilerini bekleyecek. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt göreve geldiği günden buyana Çorlu’da gezilebilecek iki tane eser meydana getirdi. Balmumu Heykel Müzesi’ni açmaya hazırlanan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, müzeden sonra Atatürk Evi’ni de ziyaretçilere açmayı planlıyor. 
OTOPARK SORUNU OLACAK 
Atatürk Evi’ndeki çalışmaları sorduğumuz vatandaşlar, “Atatürk Evi’nin açılacak olmasından dolayı çok mutluyuz. Çorlu’da gezilecek görülecek müzelere bu şekilde sembolik yerlere ihtiyaç var. Atatürk Evi’nin yapılması çok güzel ama gelecek ziyaretçilerin araçlarını park edebilecekleri bir alan maalesef yok. Çorlu Belediyesi bu konuyu da düşünmesi gerekiyor. Ziyaretçiler buraya geldiği zaman araçlarını nereye bırakıp Atatürk Evi’ni gezebilecek?” dedi. 
İMDAT ŞAHİN