• Bir Başarı Öyküsü
  • Bir Başarı Öyküsü
Çorlu Güncel

Bir Başarı Öyküsü

  • 29 Temmuz 2020
  • 2316 Kez Okundu

Çorlu İMKB Fen Lisesi öğrencisi ve Çorlu Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu öğrencisi Melih Köksal Yükseköğrenim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Türkiye’de 977’ncisi olurken Çorlu’da 2’inci oldu.


Çorlu Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu’nda gazetemize konuşan kurs müdürü Berrin Kaya, kurs rehber öğretmeni Ebru Sezer ve Türkiye’de dereceye giren Melih Köksal başarının hikayesini anlattılar. Melih Köksal başarı için okulun ve kursun büyük önemi olduğunu belirterek bunların yanı sıra kendine güven, motivasyon, plan ve programlı çalışmanın anahtar olduğunu kaydetti. 
DOĞRU CEVAPLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR 
Çorlu Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu Müdürü Berrin Kaya yaptığı açıklamada: “Çocuklarımızı özveriyle sınava hazırlıyoruz, kursumuzda rehberlik eğitimi veriyoruz, kurs eğitimi veriyoruz, bu sene başarımız taçlandı. Melih Köksal isimli öğrencimiz YKS Çorlu’da ilçe 2’si oldu. Öğrencimiz Türkiye genelinde de 977. Oldu. Öğrencimiz Melih çok büyük bir başarı sağladı. Tabi bu başarıda bizim katkımız büyük. Melihle aynı okula gidip, bu başarıyı yakalayamayan öğrenciler var, eğitim kursunun önemi ortaya çıkıyor. Öğrencimiz TYT sınavında full yaptı. Cidden büyük bir başarı, matematikte 40 soruda 40 yaptı. Diğer sınav sonuçları başarılı. Doğru Cevaplı olmak ayrıcalıklıdır. Çalışan bütün arkadaşlarımız özveriyle çalışıyorlar. Bizim rehberlik çok önemli, eğitim iki taraflı kuş gibi bir kanadı öğretimse bir tarafı da rehberlik olarak gidiyor. Pandemi döneminde online derslere ağırlık verdik ve öğrencilerimize günlük soru verdik. Çocuklarımıza soru verip bırakmadık, onlardan geri dönüşümler aldık” dedi. 
TÜRKİYE DERECESİ ÇIKARMAK BİZİ ÇOK MUTLU ETTİ 
Çorlu Doğru Cevap Özel Öğretim Kursu Rehberlik Öğretmeni Ebru Sezer yaptığı açıklamada: “Öğrencimiz bu süreçte hedef noktasında yardımcı olduk. 11. Sınıfın başında alan seçimi yapıyoruz, hedeflerimiz planlandı, bizim için bu süreç zor bir o kadar da her geçen gün hedeflerimize hayallerimize bir adım daha yaklaştığımıza hissediyorduk. Bu süreçte plan program verimli çalışma yada yüksek motivasyonla çalışmalarımızı yürüttük. Motivasyon bu anlamda çok önemli, öğrencimizi yüksek motivasyonla öğrencimizi hazırladık. Türkiye derecesi çıkarmak bizi çok mutlu etti, tarif edilemez bir duygu. Onun adına çok mutluyum, bundan sonraki hayatında da çok çok başaralı olacağına inanıyorum. Öğrencimiz tıp istiyor” dedi. 
BU SÜREÇTE HEM OKULUMUN HEM DE KURSUMUN BANA ÇOK FAYDASI oldu
Türkiye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda 977’inci olan Çorlu’da 2’inci olan Melih Köksal gazetemize açıklamalarda bulundu: “Çorlu İMKB Fen Lisesi mezunuyum. 9. Ve 10. Sınıflarda normal bir çalışmam vardı ama 11. Sınıfa geçtiğimde sınavın farkına vardım ve kendime yoğun ve programlı bir takvim hazırladım kendime. Bu süreçte hem okulumun hem de kursumun bana çok faydası oldu. Öğretmenlerim bana çok büyük katkılar sağladı. 12 sınıfta da çok yoğun bir program hazırladım. 4 aylık pandemi sürecinde planlarımda biraz boşluk oldu. Ama yine okulumun ve kursumun sağladığı online derslerle kendimi ayakta tutmaya çalıştım. Çünkü benim hedefim yüksekti daha iyisini yapmak istiyordum. Bu şekilde kendime güvenerek sınava girdim” dedi. 
BAŞARI DA KENDİNE GÜVEN, MOTİVASYON, PLAN VE PROGRAM ÇOK ÖNEMLİ 
Konuşmasını sürdüren Melih Köksal, “Başarının gelmesinde insanların kendine güvenmesi gerekiyor, kendi motivasyonları son derece önemli ikinci olarakta plan ve program çok önemli. İnsan bir şeye bağlandığı zaman ondan devam ediyor. Başarılı olmak için bazı şeylerden fedakarlık yapmak gerekiyor. Ben aktif bir öğrenciydim, 12. Sınıfta kendimi sosyallik olarak biraz yavaşlattım. Çünkü önemli bir sınava girecektim ve kendimi kendime kanıtlamam gerekiyordu. Eğitim çok önemli, okul ve kurs bana çok faydası oldu. Ailemin de başarı da çok büyük katkısı var, öğretmenlerimin çok büyük katkıları var, ben herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. 
İMDAT ŞAHİN