• Tekirdağ'da Bik Ve Yerel Basından Adliye Ziyareti
  • Tekirdağ'da Bik Ve Yerel Basından Adliye Ziyareti
Çorlu Güncel

Tekirdağ'da Bik Ve Yerel Basından Adliye Ziyareti

  • 11 Temmuz 2020
  • 1150 Kez Okundu

Süleymanpaşa’da resmi ilan alan günlük yerel gazete sahip ve temsilcileri, Basın İlan Kurumu (BİK) Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya ile birlikte Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül ve Tekirdağ İcra Müdürü Murat Oktay’ı makamlarında ziyaret etti.


Ziyarette Basın İlan Kurumu (BİK) Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya ve Süleymanpaşa’da resmi ilan alan günlük gazete temsilcileri ile birlikte Hakimler Savcılar Kurulu’nun 17 Haziran tarihli kararnamesiyle Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevinden Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı görevine atanan Soner Gül’e ziyaret gerçekleştirerek, mahkeme satış ve icra ilanlarının yayını ile alakalı kurum mevzuatı hakkında bilgi aktardı.

Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Soner Gül de ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tekirdağ Basın İlan Kurumu ve ildeki basın yayın organlarıyla uyum içerisinde çalıştıklarını kaydederek, kurum ve yayın organlarıyla ortaklaşa eğitim seminerleri başta olmak üzere çeşitli faaliyetler yapma girişiminde olduklarını söyledi. Ziyarette Başsavcı Gül’e BİK Müdürü Sabri Karakaya tarafından Basın İlan Kurumu’nun prestij eserlerinden “Basın Penceresinden Harb-i Umumi” kitabı hediye edildi.

BİK Tekirdağ Müdürü Sabri Karakaya ve Tekirdağ’ın merkez ilçesi Süleymanpaşa’da resmi ilan alan günlük yerel gazete sahip ve temsilcileri, Başsavcı Gül’e yaptıkları ziyaretin ardından Adalet Bakanlığı’nın “İcra Dairelerinin Etkinliğini Artırılması Projesi” kapsamında “Pilot İcra Dairesi” olarak faaliyete başlayan Tekirdağ İcra Müdürlüğü’ne de ziyarette bulundu.

Tekirdağ İcra Müdürü Murat Oktay, yeni icra modeli uygulaması ile Tekirdağ İcra Müdürlüğü’nde 6 adet birim kurulduğunu, kurulan yeni birimlerle personelin kendi alanında uzmanlaşarak iş sahiplerinin daha hızlı, güvenli ve şeffaf olarak işlemlerinin yürütüldüğünü kaydetti. Ziyaretler, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.